Bor ve çevresinde bulunan kasabalardaki küçük ve büyük çaplı üreticileri gezerek bilgiler almaya devam ediyoruz.

Haber&Fotograf: Fatma TAN -Özel Haber


Bor ilçesi Çukurkuyu Kasabası sınırları içerisinde bulunan Verim Ziraat Ltd. Şti.’nin 10 yıl önce kurmuş olduğu tohum üretim tesisini ziyaret ettik.

 

Dr. Ahmet Oktay Turhan ve Tuncay Turhan tarafından kurulan tohum ıslak çalışmaları 2 bin 500 dekarlık özel olarak hazırlanan arazide gerçekleştiriliyor. Verim Ziraat kavun, karpuz ve kabak hibrit tohum üretiminde kaliteli ve yüksek verim sahibi bir kuruluş. Bor ve Çukurkuyu’dan gelen onlarca tarım işçisi günlük 35 TL’ye burada çalışıyor.

 
İŞÇİYİ
 TEŞFİK EDEN UYGULAMALARI VAR

Islah edilen tohumlar Türkiye’nin birçok yerine pazarlanıyor. İşçilerine büyük önem veren firma çalışanlarını teşvik amacı ile her işçiye dört sıra veriliyor. Bu sıradaki tohumlamaya bakan kişinin tohum verimi kaliteli olması durumunda teşvik amaçlı prim ödeniyor. Ayrıca firmada yaz boyu çalışan kız öğrencilerine okul zamanı da eğitim bursu veriliyor.  Öğlen molalarında kız çocuklarının kitap okuduğunu da öğreniyoruz.

 

Üretilen kavunlarda verimlilik ve et kalitesinin yüksek olması ayrıca toprak kaynaklı hastalıklara karşı dayanıklı olması Verim Ziraat’in tohumlarının tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biri.

 

Tüm çalışanları için yüksek yaşam standartları oluşturmak ve bunu korumak misyonunu edinen Verim Ziraat hizmet vermekte olduğu sektörde ki güveni ve saygınlığı temsil eden inanışını sürdürüyor. Sektöründe öncü, yenilikçi ve pazara yön veren bir kuruluş olmaya devam eden Verim Ziraat Bor ilçemizin parlayan işletmesi olarak gelecek için önemli yatırımlar yapma konusunda emin adımlarla ilerleyerek bölge halkının geçim kaynağı olmaya devam ediyor.

 

Editör: TE Bilişim