Sürdürülebilirlik anlayışını tüm faaliyetlerine entegre eden ve bu alanda uluslararası bir girişim CSI’ya Türkiye’den katılan ilk üye olan Çimsa, Niğde Fabrikası çalışanları için Sürdürülebilirlik Bilgi Paylaşım Toplantısı düzenledi.


Çimsa Strateji, Pazarlama ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Özcan, Çimsa’da karlı bir şekilde büyürken yaşanabilir gelecek için sektöre öncülük etmeyi hedeflediklerini söyledi.


Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, tüm iş ve operasyonlarını sürdürülebilir gelecek hedefiyle gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda Çimsa, sürdürülebilirlik vizyonunu çalışanlarla değerlendirmek ve önerilerini dinlemek amacıyla Niğde fabrikasında Sürdürülebilirlik Bilgi Paylaşım Toplantısı gerçekleştirdi.


Çimsa Strateji, Pazarlama ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Özcan ve Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Adnan Güven’in katılımıyla düzenlenen toplantıda çalışanlara, 2010’dan bu yana yürütülen sürdürülebilirlik faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Sürdürülebilirlik yönetiminin Çimsa’nın çalışma kültürünün vazgeçilemez bir parçası olduğunu söyleyen Ülkü Özcan, “Tüm faaliyetlerimize entegre ettiğimiz sürdürülebilirlik anlayışıyla daha yaşanabilir dünya için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi hedefliyoruz” dedi. 2013 yılında bu konuda önemli bir atılım yaparak Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’ne (CSI-Cement Sustainability Initiative) üye olan ilk Türk şirketi unvanını aldıklarını belirten Özcan, bu girişimdeki tüm üyelerin, sürdürülebilir kalkınmaya yönelik ilerlemeyi hızlandırmak için faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Sürdürülebilir büyümenin gerekliliğine de dikkat çeken Ülkü Özcan, “Sürdürülebilir dünya yaratmaktaki hedefimize giden yolda tüm paydaşlarımızın desteği bizim için çok önemli. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz paydaş diyalog ve entegrasyon çalışmalarımızı, önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.



Editör: TE Bilişim