Açılış, ve incelemelerde bulunmak amacıyla Niğde’ye gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ulukışla İlçesine bağlı Çiftehan köyünde yapımı tamamlanan Çiftehan Termal Tesislerini düzenlenen törenle hizmete sundu.

Türkiye'nin termal alanda kaliteli termal suyu ile bilinen Çiftehan köyünde yaklaşık 30 Milyon TL’ye malolan Çiftehan Termal Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilerek hizmete sunuldu.

Törene katılan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kazak göçmeninin çaldığı dombra ile karşılandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlık turizminde Çiftehan’ın önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Sağlık turizminin koordinasyonu Sağlık Bakanlığına verildi. Termal turizm ve termal sağlık turizmi bütün insanlık için gelip dinlenip sağlık sorunu olanları termal sağlıkta tedavi alanlarını oluşturacak çalışmalar yapılacak. Buradaki bu su sadece Niğde için değil Türkiye için uluslar arası sağlık turizmi için de önemli bir merkez" dedi.

“Ülkemizin ve milletimizin büyük zenginlikleri var” diyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu; “Buradaki suyun dünya standartlarında termal su standartlarında dünyanın en kaliteli ikinci veya üçüncü suyu standardı var” şeklinde konuştu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu; “Dünyanın en kaliteli termal suyunu bizim önce kendi insanımıza ülke vatandaşlarımıza ve sonrada dünya insanlarına daha güçlü nasıl sunarız, onun yollarını bulmamız lazım” dedi.

“Sağlık Bakanlığı olarak biz, çok değerli Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum” diyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu; “Sağlık turizmin koordinasyonunu sağlık bakanlığına verdi” dedi.

Bakan Müezzinoğlu; “Biz yılbaşından itibaren sağlık turizminin koordinasyonunun diğer bakanlıklarımızla, turizm bakanımızla, ekonomi bakanımızla, üniversitelerimizle ve TOBB’la, girişimcilerimizle birlikte şekillendiriyoruz. Şu anda üç tane komisyon çalışıyoruz. Termal turizminde de iki tane başlık koyduk. Bunlardan birisi termal turizm, diğeri termal sağlık turizmi” dile konuştu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun teşrifleriyle Termal Tesislerin açılış töreninde konuşan Çiftehan Termal Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Demirsoy, açılış törenini onurlandıranlara; “Hoş geldiniz” dedi. Demirsoy, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun bunca sıkışık programında Çiftehan Termal Açılış törenine zaman ayırmaları nedeniyle teşekkür etti.
Çiftehan ve tesisleri hakkında kısa bir bilgi sunan Çiftehan Termal Yönetim Kurulu Başkanı Demirsoy; “Çiftehan’ımız Torosların eteğinde şifalı Termal Kaplıcasıyla meşhur, yemyeşil doğasıyla önemli bir çekim merkezi olma yolunda ciddi yatırımlar almaya başlamış bir turizm merkezidir” dedi.

Tesislerinin iki etaptan oluştuğunun altını çizen Çiftehan Termal Yönetim Kurulu Başkanı Demirsoy; “Şu anda açılışını yaptığımız birinci etabı hizmete sunuyoruz. Bu etapda 160 oda, 480 yatak içersinde bay bayan havuzları ayrı olmak üzere 2 Bin metre kare spa merkezi, toplantı salonları, açık havuzlar, sosyal ve spor alanları bulunmaktadır” diye konuştu.
Toplamda 20 Bin metrekare Kapalı alana sahip tesisin 30 Milyon TL’ye malolduğunun altını çizen Çiftehan Termal Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Demirsoy; “Türkiye’de gelişmekte olan Termal Turizmin Bakanlık tarafından da önemsendiğini ve desteklendiğini görmekteyiz. Bu tesisimizin bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesi dilekleriyle tekrar sayın Bakan’ımın teşviklerinden dolayı teşekkür ediyor, tüm katılımcılara saygılar sunuyorum” dedi.

Bakan Prof. Dr. Müezzinoğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği 30 Milyon TL bedelli Çiftehan Termal Tesislerinde 20 Bin m2 Kapalı alan, 119 adet Grand Süit Oda, 41 adet Süit Oda, 2 Bin m2 SPA Merkezi, Bay/Bayan Termal Havuzlar, Türk Hamamı, Sauna, Buhar Odası, Şok Havuzu, Tuz Odası bulunuyor.

Biri 500 Kişilik, diğeri 350 Kişilik 2 ayrı Toplantı Salonu, Sinema Salonu, Çocuk Oyun Salonu bulunan Çiftehan Termal Tesislerinde ayrıca Agua Park, Fitness Salonu, Masa Tenisi ve Bilardo Salonu, Alış Veriş Merkezi, Açık ve Kapalı Restaurantlar, Açık Hava Spor Aletleri, Açık Hava Çocuk Parkı yer alıyor.

Kaplıca ve tatil keyfini bir arada yaşatmak amacıyla yeni ve modern anlayışla dizayn edilen Çiftehan Termal Tesislerinde Otel, Apart ve Pansiyonlar üstün hizmet anlayışı ile hizmete sunulurken Termal Suyun romatizma, siyatik, kireçleme, bel ağrısı, bel fıtığı, kadın hastalıkları, cilt hastalıkları tedavisinde birinci derecede etkili olduğu belirtildi.








Editör: TE Bilişim