Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, ekonominin her geçen gün daha kötüye gittiğini dile getirerek, “Halkımızın alım gücü azalıyor. 2016 yılında aynı paraya 11 kalem ürün alan halkımız şimdi 4 kalem ürün alabiliyor. Ülkeyi yönetenlere göre ise ekonomi çok iyi, tüm dünya bizi kıskanıyor” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, halkın yaşadığı ekonomik krize yönelik açıklamada bulundu. 

Yoksulluk ve açlık sınırından yeni zirve Yoksulluk ve açlık sınırından yeni zirve


Türkiye’de emekliden, asgari ücretliye, esnaftan tüccara her kesimin ekonomik anlamda sıkıntı çektiğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “Ekonomimiz çok kötü durumda. Ülkemizde insanlarımızın alım gücünü her geçen azalıyor. Birileri şov yapmak için üreticiden tüketiciye gelen ürünlerle ilgili sözde fahiş fiyat araştırması yapıyor. Esnaflar, sürekli tefeci muamelesi görüyor. Fatura onlara kesiliyor. Oysaki denetleme sistemi düzgün çalışıyor olsa günah keçisi aramak yerine varsa sorun bunlar çözülür. Enflasyon aldı başını gidiyor, fırsatçılar dolardaki artışı bahane ederek zam üstüne zam yapıyor. İktidar da boş durmuyor doğalgaza, elektriğe zam yapıyor. Sonra aynı iktidar mensupları halkın karşısına çıkıyor, hadi hep birlikte şükredelim diyor. Sizler köşklerde, villalarda zevki sefa içinde yaşarken halkın alım gücü sürekli azalıyor. Çiftçi destekleme bekliyor gören duyan yok. Asgari ücretli zam bekliyor duyan yok. Memur çırpınıyor duyan yok. Sonrada çıkıp Avrupa ve dünya bizi kıskanıyor edebiyatı yapıyorlar” dedi.


2016 yılında 5 lt Ayçiçek yağının 27 TL olduğunun altını çizen Başkan Erhan Adem, “Şuan marketlerde Ayçiçek yağı 80 lirada satılıyor. 16 TL’ye satılan 5 kg toz şeker şuan 30 lira. 200 lira ile 2016 yılında 11 kalem malzeme alabilen vatandaşımız bugün aynı para ile 4 kalem ürün alabiliyor. Bizi kim kıskanıyor bilmiyoruz ama halkın alım gücü bitiyor. Ücretler enflasyon karşısında eziliyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim