Bor ilçe merkezinde ilk kez bir alabalık tesisi açıldı. Bektaş suyu kaynağından oluşan havuzlarda beslenen alabalıklar ilgi odağı oldu.
 
 Hacı Bektaş Veli adı ile faaliyete geçen tesisi Mehmet Akif Örücü işletiyor. İşletme Sahibi Mehmet Akif Örücü Bor’da ihtiyaç olan böylesi bir tesisi açmaktan mutlu olduğunu belirtti. Örücü şöyle dedi “ Tesisimizde dileyen misafirimiz ailesi ile gelip buradan balık pişirtiyor, dileyen ise gelip balığı alıp gidiyor. Alabalık dışında sazanda mevcut, her türlü düzeneğimiz ile hizmeti en iyi şekilde verme çabasındayız. Tesisimiz su kaynağından adını alıyor. Bölgemiz Bor ilçemizin adına yakışır bir yeşil doku ile kaplı. Tesisimize ulaşımda çok kolay. Atatürk caddesi üzerinde tabelamız var. 300 metre içerde bağların arasında tesisimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.
Alabalık tesisini hayırsever iş adamı Şenol Bengü ile gezen gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer’de Niğde’de Alabalık ile ilgili tesis sayısının artmasından ve her kesime hizmet verecek özellikte yerlerin kurulmasının yararlı olduğuna dikkat çekti. Gürer “Niğde ilinde hemen hemen tüm alabalık tesislerine gittim. İnsanımızın doğadan yararlanacağı ve balık gibi faydalı bir besinden yararlanacağı bu gibi yerlerin açılması önemli bir eksikliği gideriyor. Bor merkezde  Mehmet Akif Örücü bu işe öncü olması ve güzel bir tesis yapmasından dolayı kutluyorum. İşi iyi olsun. Hemşehrilerimiz kadar ilçe yöneticilerimizde destek versin dilerim “dedi.
Bor ilçesine bir okul yaptıran hayırsever iş adamı Şenol Bengü’de Bor’da böyle bir yerin açılmasının güzel bir girişim olduğunu söyledi. Her hemşehrimiz gibi özellikle iş adamlarımız bu tesisi destek olmalı misafirini bu tesislerde ağırlayarak hemşehrimizi destek sağlamalılar “diye konuştu.
Tesisi ziyaret eden CHP Bor ilçe başkanı Mustafa Hacı Çopur’da Bor’da böyle bir tesisin açılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bor ilçesi her anlamda gelişmesi gerektiğini söyleyen Çopur “ İlçe merkezinde bu tesisin kazanımı güzel bir hizmet olmuştur. Her yeni tesis bir yeniliktir. Bor ilçesi su kaynakları bakımındanda zengindir. İlçe merkezi için böyle bir tesis olması gelecekte yeni yatırımlarında oluşmasına vesile olacaktır.” dedi





Editör: TE Bilişim