Bor’da 1975 yılında projesi çizilen 1977 yılında ihale edilene 1985 yılında kuraları çekilen Bor Sanayi Sitesi 260 esnaf ile başladığı süreçte 400 civarında esnafa erdi. Sanayi yapılışından yıllar geçmesine rağmen sosyal tesis ve idarî bina gibi gerekli modern tesislere eremedi.

 

Sanayi Sitesi esnafı bu durumun daha fazla sürmeden Sanayi ve halkında yararlanacağı bir tesise kavuşmak istiyor. Bor Sanayi Sitesi sosyal tesisler ve idarî bina yapabilmek için belediye başkanı Sıtkı Erat’tan destek ve anlayış bekliyor.

 

 Sanayi Esnaflarından Yüksel Satır bu amaçla geçmişte ayrılan Sanayi girişindeki arsanın en uygun yer olduğunu belirterek sanayi sitesi kurulurken buradaki esnafa ait olan bölgenin süreç içinde 1989 yılında belediye geçtiğini oysa bu alanın sosyal tesis, Oda Başkanlığı, Düğün Salonu, resturant, çay bahçesi için altı dönümlük alanın sanayi sitesi esnafına geri devrinin yapılmasını istediklerini söylüyor. Esnafların bu yerin sanayi sitesine yakışan bir düzenlemeye erdirilmesi yönünde istekli olduklarını söyleyen Yüksel Satır belediye bize sanayi sitesi içlerinde otopark alanını önerdi, ama o bölge sanayi sitesi için çok amaçlı kullanabilecek bir noktada değil bu nedenle belediye başkanımızdan anlayış ve destek bekliyoruz. Girişte altı dönüm arazi sosyal tesisler için sanayi esnafına vermesi bekliyoruz.” dedi. 


Editör: TE Bilişim