BİRKO Koyunlu Halı Fabrikası önünde toplanan işçiler eylem kararı aldılar. Öz-İplik İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Faik Apaydın; "Çocuğumla tehdit ediliyorum.. Niğdelilere vatan haini diyorlar.. BİRKO'yu ele geçirenler hırsızlık yapıyorlar. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) soruşturma açmalı. Toplam 115 işçiyle iş bırakıyoruz."

BİRKO Koyunlu Halı Fabrikası giriş kapısında toplanan işçiler iş bırakma kararı aldılar. Mevcut fabrika yönetimi tarafından tehdit edildiklerini iddia eden işçiler şikayetçi olacaklarını söylediler. 

Sobacılar ve Sıhhi Tesisatçılarda yeni fiyat tarifesi Sobacılar ve Sıhhi Tesisatçılarda yeni fiyat tarifesi

Öz-İplik İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Faik Apaydın açıklamalarında şunları söyledi: "BİRKO Koyunlu Halı Fabrikasında arkadaşlarımız iş bırakma eyleminde. Ama bu süreç bu günlere bir günde ya da yakın bir tarihte gelmedi. 6 ay önce yapılan bir genel kurulda bir yasa boşluğundan faydalanılarak Mehmet Bedir ve İsmail Düz'le beraber yasal boşluktan faydalalarak yönetimi ele geçirdiler. BİRKO bilindiği üzere halka açık kollektif bir şirket, Koyunlu Köylüleri zamanında kurmuş. Şirket batırmaya yönelik olarak çalışıyorlar. Daha önceden de bazı şirketlere aynı şekilde yöntemlerle el koyup ele geçirdiler. Biz defalarca uyarılarımızı yapmamıza rağmen bildiklerini okudular. Hatta fabrikayla işle ilgisi olmayan kişileri yönetim kurulu başkanıymış gibi buralara getirdiler. 

İşçiler burada sürekli olarak baskıya maruz kaldılar. Bizler emekçiler olarak fabrikanın soyuluşunu izledik. Bu fabrikaya hem çöktüler hem de soydular. 

Eski yönetim fabrika deposunda 100 bin metre kare stoklu çalışırdı. Ama şuan baktığımızda katolog ürünlerde bin metrekare ürün bile yok. Amaçları hepsini yok pahasına çevirerek rant elde etmek. 

Şirkete 2 milyon liralık mazot faturası kesip kasıtlı olarak batırmaya çalışıyorlar. Bor Yolu üzerinde bulunan fabrikayı Kocaeli merkezli bir şirkete aktarıyorlar. Ama mal aktarmanın karşılığında para gelmedi. Kocaeli merkezli şirkette yine BİRKO işçileri çalıştılar. 

Dün gerçekleştirilen halı yüklemesi ile artık engel olamayacağımızı gördük ve bugün (28 Aralık) tarihi itibariyle itiraz ettik. Çünkü işçilerin tazminat hakları dahi yok olacaktı." 

USULSÜZLÜKLERE İTİRAZ EDİNCE TEHDİT EDİLDİM

"Mehmet Düz isimli şahıs beni telefonla arayarak tehdit etti. 'Sen kimle uğraştığını bilmiyorsun, hem paraları var hem de çok güçlüler. Yarın sabah çocuğunu alıp götürseler ne yapacaksın' dedi. Bunun üzerine isminin Devrim Yalı olduğunu bildiğim kişi beni defalarca aradı. Telefonuna cevap vermeyince bana bir watsapp mesajı ile tehdit içerikli iletiler gönderdi. Niğde'de yaşayan herkesin vatan haini olduğunu söyledi. Hatta Niğdelilerin kurtuluş savaşı döneminde askerden kaçtıklarını iç anadolunun da aynı şekilde vatan haini olduğunu söyledi.

Emniyetin ilgili birimlerine suç duyurusunda bulunacağım. Çocuğumu okuldan alıp kaçıracaklarını söylediler. Bize söylenene göre fabrikayı ücretsiz kapatıp işçileri mağdur edecekler. Tazminat haklarını da vermeyeceklerini söylediler. 

Bundan sonra çalışmayacağız. Tazminatlarımız ödenene kadar eylem yapacağız. Çünki içeride üretim de yok. İçeride olan malı sattılar ham madde olarak da temin yapmadılar. Gün gün fabrika zarara uğratılıyor. Bu kasıtlı olarak yapılıyor." 

MALİYEYE ve SPK'ya ÇAĞRI YAPIYORUM

"Maliye Bakanlığı temsilcilerine de seslenmek istiyorum. Şirkette mazot kullanımı olmamasına rağmen 2 milyon değerinde maliyet çıkarmışlar. Usulsüz faturalar var. Şu anda 115 işçi var. İşçiler olarak haklarımızı savunuyoruz. Bunun dışında da bir çok usulsüzlükler var. Burası halka açık bir şirket olduğu için SPK'da bu duruma bir an önce el atmalı. Borsa'da işlem gören halka açık şirket olduğu için bir an önce işlem yapılması incelenmesi gerekiyor. Çünkü burada resmen hırsızlık var. Hırsızlık yapıyorlar. SPK bir an önce çalışma yapmalı soruşturma açmalı yoksa yatırımcılar mağdur olacaklar." 

Editör: TE Bilişim