6356 Sayılı Yasanın çıkması ile Belediye-İş Sendikasına Bakanlıktan yetkiler gelmeye başladı.

  

6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun TBMM’de yasalaşması ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikalara yetki verilmeye başlandı. Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi İlk Sözleşmesini Nevşehir’in Karapınar Belediyesinde imzaladı.

 

Niğde’de kendi işkolunda Tek Profesyonel Sendika olan Belediye-İş Sendikası Yoğun bir Toplu İş Sözleşmesi Trafiğine başladı.18 tane Belediyenin Sözleşme beklediği yeni sezonda Bakanlık tarafından şuana kadar Sendikaya 9 Belediyenin Sözleşme yetkisi verildi. Sezonun İlk Sözleşmesini Nevşehir’in Karapınar Belediyesinde imzalayan Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak Emeğin en güzel şekilde hakkını almak için seferber olduklarını söyledi.

 

Karapınar’da İşçilere    %25  Zam

Karapınar Belediye Başkanı Mustafa TİFTİK’E işçinin emeğine gösterdiği saygı ve değerden dolayı teşekkür eden Özkaymak “Sezonun İlk Sözleşmesinde Başkanımız Yüzümüzü güldürdü, Ben işçi arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Buradan sonra Niğde ve Yozgat’ta imzalayacağımız sözleşmeler öncesi bize moral oldu. Arkadaşlarım Belediye Başkanımıza verdiği bu değerden dolayı karşılığını tabiî ki çalışma tempoları ile gösterecekler.”dedi.

  

Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik de Sendika Başkanına İşçi ile yakın diyalogundan ve iyi niyetinden dolayı teşekkür ederek, işçinin günün 24 saatinde çalışmaya hazır vaziyette olduğunu ve yağmur kış demeden çalıştığını bu yüzden bu ücreti hak ettiklerini belirtti.

  

2. ve 3. Yıllarda da %13’er zam Yapılan Sözleşmeden sonra işçilerin 55.48¨ olan günlük Yevmiyeleri 63,28¨ oldu. Bir işçi yaklaşık 2.000.00¨’nin üzerinde maaş alacak. Aylık aldıkları yemek ve yakacak ücretleri aynı oranda artarken, işçilere daha önce kazanılmış hakları olan ek ödemelerini tekrar almaları konusunda anlaşıldı. Buna göre Her ay 300,00¨ ek ödeme yapılması kararlaştırıldı.

  

Toplu İş Sözleşme törenine Belediye Başkanı Mustafa Tiftik, Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Şube Denetim Kurulu Üyesi Ayhan Özdemir ve İşyeri temsilcisi Menderes Şahin katıldı. 

 


Editör: TE Bilişim