Ekonomik şartlar her alanı olumsuz etkilemeye devam ederken, Niğde’de ikinci el eşya alım satımı yapan esnafı da vurdu.

VATANDAŞ EV EŞYASINI SATIYOR

Ekonomik sıkıntı çekenlerin evdeki eşyalarını sattığını iddia eden spotçu, “Yaşadığımız ekonomik krizin olumsuzluklarını en iyi şekilde biz kendi işyerimizde görüyoruz. Eskiden eşya satma çok yoktu. Şimdi ise ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlar evlerindeki eşyaları satmaya başladı. Gelen kişilerin çoğu paraya ihtiyacı olduğu için eşyasını satmak istediğini söylüyor. Kimisi ise utancından yenisini alacağım diyor. Birçok vatandaş da artık yeni beyaz eşya almak yerine 15-20 yıldır kullandıkları eşyaları tamir ettiriyorlar. Böyle giderse satın aldığımız eşyaları koyacak yer bulamayacağız” dedi.

SIFIR EYŞA ÇOK PAHALI, İKİNCİ ELE YÖNELİYORLAR

Niğde’de ikinci el eşya alım satımı yapan esnaflardan bazıları ise sıfır eşyaların çok palalı olmasından dolayı vatandaşların ikinci ele yöneldiğini belirterek, “Sıfır eşya çok palalı olduğu için ikinci ele yönelenler de var. Herkesin maddi durumu eşit olmuyor. Dolayısıyla insanlar bütçelerine göre davranıyor. Geçen seneye göre beyaz eşya 3 katına çıktı. Haliyle beyaz eşyası bozulan ya da beyaz eşyaya ihtiyacı olan insanlar gelip bakıyorlar. Akıllarına yatan temiz daha uygun beyaz eşya gördüler mi alıyorlar. Aynı zamanda koltuk takımı olsun dolap olsun ayakkabılık olsun bu tür eşyalara bakan oluyor. Biz durumu olmayan vatandaşlara elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dediler.

EN ÇOK BEYAZ EŞYA RAĞBET GÖRÜYOR

CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak! CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak!

Müşteri potansiyellerinin büyük bölümünü öğrencilerin oluşturduğu fakat son zamanlarda her kesimden hatta yeni evlenecek çiftlerin bile olduğunu belirten spotçular, “En çok rağbet beyaz eşya ve koltuk takımında var. Bunlar evin demirbaşları olduğu için bunlar biraz daha ağırlıklı. Müşteri potansiyelimiz öğrenciler. Fakat son dönemde her kesimden hatta yeni evlenecek çiftlerden bile ikinci ele rağbet var” ifadelerini kullandılar.

Editör: Selim GÖKEL