Zahide Sefer İlkokulunda velilere yönelik olarak düzenlenen kitap okuma yarışması yapıldı. Doğan Cüceloğlu’nun  “Geliştiren Anne Baba” adlı kitabı dağıtılarak, bir aylık süre içinde kitabın veliler tarafından okunması ve akabinde  bir saat süren test  usulü sınav 80  velinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 Sınav sonucunda Birinciye bir çeyrek altın, ikinciye gram altın, üçüncüye kol saati verilecek. Velilerin sınav heyecanını azaltmak için Zahide Sefer Okul Müdürü Yaşar Öğüt Doğan Cüceloğlu ’nun  kitabından alıntılar yaparak velilere başarılar diledi.

"Anne-baba olmak çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük armağandır..."
“Yetişen her yeni kuşakla birlikte, onları yetiştiren anne-babalardan da beklentiler artıyor. Toplumun gelişmesi için öncelikle ailede demokratik bir yapı kurulması şart.  Bunun yolu da, anne ve babaların geçmişten gelen korku kültürü kalıplarından kurtulmaları ve onur eşitliğine inanan sağlıklı gelişmiş bireyler yetiştirmeleri...”

“Geliştiren Anne-Baba olmak için kendimizi ve çocuğumuzu tanımamız, beklentilerimizi, niyetimizi keşfetmemiz; değerlerimizi ve aile ilişkimizi sağlıklı tutmamız önemli. Bilen, anlayan, seven gözlerle yaşama bakmak kendi elimizde…  “

“Güler yüzlü, sakin, güvenen, hayata, ailesine şükür duygusu içinde bakan bir anne, bir baba olmak çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük armağandır. Çocuklar böyle bir armağanı hak ediyorlar.”

Veliler önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinliklerin yapılmasını bizlere ve öğrencilerimize faydalı olduğunu söylediler. Okul idaresine teşekkür ettiler.
 
 
Editör: TE Bilişim