Niğde Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı, Türkiye Öğrenci Konsey Başkanlığının ‘Genç Akiller’ projesi ile alakalı bir basın açıklaması yaptı.


Konu ile ilgili ilgili konuşan Niğde Üniversitesi Öğrenci konsey Başkanı Yunus Bostan, ‘’ 5 Nisan günü Türkiye Öğrenci Konsey Başkanlığı, Van Yüzüncü yıl Üniversitesinde bir toplantı esnasında Ülke gündemini meşgul eden ‘Akiller Heyeti’ni konu almış ve sözde çözüm projesi için kurulan bu heyeti Üniversitelerde de hayata geçirmek istediklerini beyan etmiştir. Ulusal ve yerel basın aracılığı ile de 154 Üniversite ÖTK sini ve 4 milyon öğrenciyi temsil ettiklerini söyleyip bu sözde çözüm projesine dahil olmak için çalışmaların başlatılacağını ve harekete geçileceğini söylemişlerdir. Evet, Türkiye Öğrenci Konseyi kocaman bir ailedir ve Ülke geneline sesini duyuracak, etki yaratacak büyük bir kuruluştur. Lakin alınan bu karar başta şahsım da olmak üzere yüzü aşkın Konsey Başkanının bilgisi ve haberi olmadan alınan, nefsi, keyfi ya da ideolojik gençlik kollarının bir kararıdır. Diğer bir konu ise koskoca Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanlığı yönetimi, ‘Genç Akiller’ gömleğini giyerek bundan sonra ki süreçlerde aklıselim mi hareket edecek?  Bundan önce ki aldıkları kararlar akli değil de suni miydi? Üniversite sıralarında oturan daha da ötesi ÖTK ler de görev yapan bu kişiler 5 Nisandan önce aklımız başımız da değildi mi diyecek? 4 milyon Üniversite öğrencisi bu heyet ile mi akıllı ve sağlıklı düşüncelere sahip olacak? Bu ve bunun gibi çelişkili sorular nasıl cevap bulacak merak konusu doğrusu’’ dedi.


Niğde Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Bostan açıklamasının devamında 
    ‘’ Niğde Üniversitesi öğrencileri ve ÖTK leri dünde akil di bugünde akildir Ülke de olup biten olayları analiz edip yorumlayacak kapasiteye sahiptir. Mili Manevi değerlerin mirasçısı ve sahipçisidir. Hayata geçirilmek istenen bu sözde çözüm bizce yıkım heyetini, öğrenci arkadaşlarıma, makamıma ve şahsıma bir hakaret kabul eder, Türkiye Öğrenci Konsey Başkanlığının aldığı bu temeli şaibeli, sonu karanlık olan kararı reddeder, Yüce Türk Milletine, Niğde’li hemşerilerime ve öğrenci arkadaşlarıma konuyu arz ederim’’ dedi.


Editör: TE Bilişim