23 Nisan Havacılar Ortaokulu “Dance Your Cultures” dedi


23 Nisan Havacılar Ortaokulu Comenius Okul Ortaklığı projesi kapsamında yurtdışından farklı ülkelerden gelen misafirleri Milli Eğitim Müdürü Ekinci’yi makamında ziyaret etti.

23 Nisan Havacılar Ortaokulu Avrupa Birliği destekli Comenius Çoklu Okul Ortaklığı projesi kapsamında 2012 yılında hazırlanan ve yürüttükleri “Dance Your Culture” isimli projeleri ile Romanya, Polonya, Portekiz ve İspanya’dan gelen 13 öğretmen ve 8 öğrenci ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’yi makamında ziyaret ettiler.

Yurtdışından gelen misafirleri makamında kabul eden Ekinci, gelen misafirler ile ülkemiz ve onların ülkelerindeki eğitim sistemleri hakkında bilgiler aldı. Bu projelerin Niğde’nin tanıtımına destek sağladığını dile getiren Ekinci, “Okullarımız tarafından yürütülen bu projeleri destekliyoruz. Bu sayede öğretmen ve öğrenciler farklı kültürleri tanıyabiliyor hem de ilimiz dünyanın farklı yerlerinde tanıtılmış oluyor. Eğitim sistemimiz ise birçok ülkenin sistemine göre çok iyi durumdayız. Bunlarda bizi mutlu etmektedir. Gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyor ve burada bulundukları sürece iyi vakit geçirmelerini diliyorum.” diyerek konuştu.

Yurtdışından gelen ziyaretçiler ise Niğde’ye ilk defa geldiklerini ve gerçekten de beklediklerinin üzerinde bir ilgi gördüklerini dile getirdiler. Niğde insanının sıcak kanlı olduklarını ve bundan sonra buraya tekrar geleceklerini dile getirdiler.

Ziyaret sonrasında Milli Eğitim Müdürü Ekinci gelen misafirlere hediye takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.


 











Editör: TE Bilişim