Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Biyoteknoloji Kulübü tarafından “Bilinmeyen GDO Bilinen Gerçekler” adlı münazara etkinliği gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ve iki grubun GDO’nun faydaları ve zararları konusunda münazara ettiği etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı.

Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) hakkında pekçok konunun masaya yatırıldığı programda, GDO’lu ürünü tüketen veya GDO’lu organizma ile etkileşimde olan canlıların gördüğü zararlar ve dolayısıyla GDO’nun çevreye yaptığı olumsuz etkiler ile biyoçeşitliliğe etkileri ve GDO’nun faydaları üzerinde de duruldu.

Sağlık alanındaki GDO uygulamalarına da değinilen ve yoğun ilgi çeken programda, GDO’lu ürünlerin yaygınlaşmasındaki en önemli etkenlerden biri olaraksa, insanların artarak devam eden tüketim alışkanlıkları gösterildi.

Münazara programında GDO’nun faydaları ile ilgili açıklamalarda bulunan diğer bir grup ise de ürünlerin besleyicilik değerini artırdığı ve ürün miktarına olumlu katkı yaptığı gibi görüşler de bildirildi. GDO’nun artan dünya nüfusunu beslemenin etkin bir yolunu oluşturma yönündeki potansiyeli veya sağlıkta pek çok hastalığın önlenmesi veya tedavisini sağlanması hususunda etkileri de bahsedilen konular arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim