Eğitim kalitesini sürekli yükseltmek felsefesi ile hareket eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesine, Rektörlüğün yoğun çalışmaları neticesinde 5 yeni Yüksek Lisans ve Doktora programı eklendi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğünün, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bünyesinde yüksek lisans ve doktora programları açılması konusundaki teklifleri, 29.04.2020 ile 20.05.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantılarında incelenerek ve 25.12.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı da dikkate alınarak, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin 4., 5/d ve 7. maddeleri ile Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca uygun görüldü.

Böylece, Fen Bilimleri Enstitümüz bünyesinde Harita Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Çevre Mühendisliği Doktora Programı ve Maden Mühendisliği Doktora Programı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Bankacılık ve Finans Doktora Programı ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Doktora Programı açılmış oldu.

Açılması uygun görülen programlar hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, açılan yeni programlar ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin Lisansüstü Eğitimde de önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemiz Stratejik Planında da belirtildiği gibi “Lisans ve Lisansüstü Programların Daha Nitelikli ve Çeşitli Hâle Getirilmesi” konusunda da önemli bir ilerleme kaydedildiğini sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Kar sözlerini, “Açılan ve açılacak olan lisansüstü programlar ile bölge ihtiyaçlarına dönük yeni teknik ve ürün elde edilmesini sağlayacak yeni projeler geliştirilecektir. Bu sayede Yüksek Lisans ve Doktora Programı mezunu nitelikli insan gücü ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır” ifadeleri ile sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim