Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri”nin ikincisinin konuğu Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ oldu. Atatürk Lisesi Pansiyonunda öğrencilerle bir araya gelen Uludağ, insanın en önemli unsur olduğunu söyleyerek “İnsanı, gönülleri yaşatamazsan devleti de yaşatamazsın” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin de hazır bulunduğu “Kırkikindi Sohbetleri”nde Emniyet Müdürü Uludağ öğrencilerin kendisine yönelttiği sorulara cevap vererek polislik mesleğinden, hayatından örnekler anlattı. İnsana hizmet etmenin en büyük haz olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, polislik mesleğinin temelinde insan sevgisi ve adaletin olduğunu ifade etti.

 

“Her insanın vicdanında bir polis olmalı”

İlk kez bir Emniyet Müdürü ile karşılaştıklarını söyleyen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Öğrencilerin sorularına da cevap veren Uludağ, kendi öğrenciliğinden örnekler verdi. Zamanı iyi değerlendirmenin önemi üzerine duran Emniyet Müdürü Uludağ şunları söyledi: “Polis Akademisine hazırlanırken günde 7-8 saat çalışır, haftada iki üç kitap okurdum. Okumanın büyük faydasını gördüm, size de tavsiye ediyorum. Her vatandaşın başına bir polis dikemeyiz ama her insanın vicdanında bir polis olmalıdır. Herkes kendinin polisi olursa hayat daha güzelleşir, bizim de işimiz kolaylaşır. Mesleğimiz vatandaşa hizmetin kalesidir. Asker ve polislik mesleğinin diğerlerinden en önemli farkı öleceğini bilse de vatandaşın hayatını kendinden üstün bilmeleridir. Başkası için kendi canından vazgeçen bu mesleğe sahip olmaktan gurur duyuyorum.”

 

Kırkikindi Sohbetleri’nde öğrencilerle yöneticileri farklı bir formatta bir araya getirmeye çalışan Milli Eğitim Müdürlüğü, gençliğin geleceğe yön verecek şekilde yetişmesini hedefliyor.

 

Editör: TE Bilişim