İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan “Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı (BISTLAB)” açılması vesilesiyle, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Borsa İstanbul A.Ş. iş birliğiyle, “Türkiye’de Sermaye Piyasaları” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi.

Programda ilk olarak, Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Şahin tarafından Borsa İstanbul A.Ş.’nin tarihsel süreci, yaptığı çalışmalar ile projeleri ve ülkemizde yaşanan borsa serüveni hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Bengü tarafından bir açılış konuşması yapıldı. BISTLAB’ın öğrencilere interaktif bir eğitim sunacağına ve öğrencilerin finansal okuryazarlıklarına katkı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Haluk Bengü, laboratuvarın açılışında emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Etkinlikte bir söyleşi yaparak sermaye piyasaları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktaran Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen ise, sermaye piyasalarının çok bilinen bir şey olmadığını ifade ederek, bunun artması için bilgilendirme yaptıklarını ve destek göstermeye çalıştıklarını belirtti.

Hisse senedi piyasası ve sermaye piyasası ile ilgili dünyada yaşanan gelişmeleri örnekler göstererek aktaran Mehmet Gönen, katılımcılara seslenerek, sermaye piyasaları ile ilgilenmenin kendilerini geliştirebilecekleri tavsiyesinde bulundu.

Borsanın çok iyi bir yatırım aracı olduğunu ancak iyi analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet Gönen, “Hisse senedinde daha iyi yönetilen şirketleri seçerseniz siz de ortalama olarak Türkiye’nin büyüme oranında kâr sağlayabilirsiniz. Hisse senedi Türkiye’nin lokomotifi şirketlere ortak olmanızı ve onlardan pay almanızı sağlayacaktır” diye konuştu.

Yoğun ilgi gören etkinlik, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen ile üniversite öğretim üyeleri Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk ve Prof. Dr. Ömer İskenderoğlu’nun konuyla ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı söyleşi ile devam etti.
 
Editör: TE Bilişim