Uluslararası V. TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan ‘2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ temasıyla gerçekleştirildi.

Kongre; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sumgayıt Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Azerbaycan Psikoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü İşbirliğinde düzenlenirken, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK), Türk Tarih Kurumu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay’ı tarafından da desteklendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan ve 25 ülkeden 900’e yakın katılımcının yer aldığı kongrede, Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi ve Düzenleme Kurulu Başkanlarından, Dr. Öğr. Üyesi Ümit Polat, 21. yy becerileri konusunda sunum gerçekleştirdi. 2023 Eğitim Vizyonu ve Türk Eğitim Sistemi ile 21 yy. Becerileri konulu paneller ve konferansların yer aldığı kongrede, ayrıca 483 sözlü ve 24 sanal bildiri sunuldu.

Editör: TE Bilişim