Türk Eğitim Sen  Bor İlçe Başkanı Oktay Kılıççeker, Bor Milli Eğitim Müdürü Celallettin Özüdoğru’nun görevden alınmasını istedi.

Türk Eğitim Sen Bor İlçe Başkanı Oktay Kılıççeker, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu.

 “10 Nisan 2014 Cuma günü yazılı sınavını dereceyle kazandığı yurt dışı öğretmenlik sınavının mülakatına katılmak için yasal hakkı olan izni isteyen öğretmenimiz Adem KORKMAZ’ın darp edilmesinin üzerinden yaklaşık bir aylık bir zaman geçmiştir. Bor eğitimine ve tüm öğretmenlere atılan bu yumruğun sahibi ilçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin ÖZÜDOĞRU hala hiçbir şey olmamış gibi pişkince koltuğunda oturmaktadır

Bundan sonraki süreçte herhangi bir öğretmenin taleplerine bizim safımızdaysan “evet”, değilsen “hayır” diyerek ayrımcılık yapan bir zihniyet vardır.

Hukuku uygulamaktan bîhaber, tamamen tarafgirlikle yöneticilik yapan;  liyakatten, tarafsızlıktan ve eğitimcilikten uzak bu zihniyet, suç işlemiş haliyle o makamı işgal ettiği sürece olayın sağlıklı bir şekilde aydınlatılması ve soruşturulması imkânsızdır.

Bugüne kadar hiçbir sınavda ve mesleki aşamada başarısı olamayan, yöneticilik geçmişi bulunmayan, sadece siyasi sendikacılıkla makam işgal eden Celalettin ÖZÜDOĞRU’nun bu makamda kalması hem soruşturmanın akıbeti hem de adalet açısından kabul edilemez bir durumdur.

Niğde Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü, Bor Kaymakamı ve ilgililerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermemeleri ise eğitim açısından handikaptır ve telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır.

Celalettin ÖZÜDOĞRU hak etmediği ve layık olmadığı o makamda oturduğu sürece öğretmenlerimizin kendilerini güvende hissetmeleri mümkün görünmemektedir.

Bu olay bize öğretmenlerimizin kendilerine yapılacak saldırılara karşı korunma amaçlı kask taşımalarının ya da malum sendikaya üye olarak dokunulmazlık zırhının kazanılmasının kaçınılmaz olduğu gerçeğini göstermektedir. Bu tarafsız olunması gereken idari noktalarda kanayan bir yara olarak gözümüze çarpar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne mecburi işi ve mazereti nedeniyle giden bir öğretmenin karşılaştığı bu kabul edilemez saldırı göstermiştir ki: Niğde eğitiminde hak ve adalet arayan; kanuni hakkını kullanmak isteyen başarılı öğretmenler “bizden  olmayanın  hakkı yoktur” mantığındaki idareciler tarafından cezalandırılmaktadır.

Bunun daha acısı ise, bu yumruğu atan kişilerin “ bize bir şey olmaz” eminliğinde, hala bulundukları makamı işgal etmeye devam etmeleridir. Bu gücü ve cesareti nereden aldıkları, bu vurdumduymazlarıyla nasıl görev yapacakları ise bilinmezliğini korumaktadır.

Bu anlayış “Hakkın değil,  gücün hüküm sürdüğü” bir anlayıştır ki ne eğitimle ne de insani değerlerle örtüşmesi mümkün değildir.

Eğitim çalışanları bundan sonraki süreçte idarecilerin yanına hakkını isteyebilmek için kılıç-kalkanla, kaskla, yelekle veya zırhla mı girmelidirler?

Yapılan haksızlıklar yapanın yanına kar bırakılarak adalet sağlanamaz. Geciken adalet adalet değildir.

Bu çirkin saldırı karşısında gereğinin yapılmasının gecikmesi, adalet ve hukuka olan güveni de sarsacaktır.

Olayı halkımızın ve kamuoyunun vicdanına sunarken bu konudaki haklı mücadelelerimizin sonuna kadar süreceğini ve ilgilerden de er ya da geç bu olayın hesabının hukuk nezdinde sorulacağının bilinmesini istiyoruz.

Bu sebeplerden dolayı bir sendikanın eski başkanı olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Celaletin ÖZÜDOĞRU’nun görevden alınmasını ve adaletin tesisini bir kez daha kamuoyu önünde talep ediyoruz”dedi. 

Editör: TE Bilişim