Türk Hava Kurumu şubeleri aracılığı ile model uçak kursları düzenlemeye devam ediyor.

 

 

Çocuklara ve gençlere havacılığı tanıtmak, sevdirmek amacıyla ücretsiz kurslar düzenliyor. Bu kapsamda Niğde THK ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ATA Model Uçak ve Flamingo Model Uçak olmak üzere iki farklı modelde kurslar açılmaya devam ediyor. Niğde Türk Hava Kurumu Şubesi de kursa katılan öğrencilere model uçak malzemelerini ücretsiz olarak veriyor.

 

 

Bu kapsamda model uçak öğretmeni Özkan Azimli rehberliğinde Niğde Merkez Memnune Türker Altuncu İlkokulunda Nisan ve Mayıs ayları içerisinde düzenlenen ATA Model Uçak Kursunu başarı ile bitiren öğrenciler sertifikalarını Okul Müdürü Yılmaz İkier, Müdür Yardımcısı Ayhan Çetin ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Özkan Azimli’nin elinden aldılar. Sertifikalarını alan öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okunuyordu.

 

 

Model uçak rehber öğretmeni Özkan Azimli kurs hakkında şunları söyledi: “Ata model uçak ve Flamingo model uçak kursları sayesinde çocuklar Türk Hava Kurumunu yakından tanıma fırsatı buluyor. Havacılığı küçük yaşlarda tanıyarak ilgi duymaya başlıyorlar. Ülkemizde havacılığa olan ilgiyi artırmak ve özendirmek gerekiyor. Aynı zamanda çocuklar bu kurslarda el becerilerini geliştiriyor. Model uçak kursları havacılığı hobi olarak devam ettirmek isteyenlere de bir kapı aralıyor. Kurslar boş zamanlarını iyi değerlendirme fırsatı sunuyor. Model uçak kurslarının açılmasına katkı sağlayan Niğde Türk Hava Kurumu Şubesine, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ve Memnune Türker İlkokulu idaresine ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim