Niğde Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Okullar Arası Münazara Yarışması’nın finali Derbent Konferans Salonu’nda yapıldı. Öğrencilerin özgüven içinde tezlerini savunduğu münazara yarışmasında “Teknoloji yararlı mıdır, zararlı mıdır?” tezi savunulurken; Çamardı Mehmet Âkif Ersoy YİBO öğrencileri etkili performanslarıyla teknolojinin zararlı olduğu tezi ile birinciliği kazandı.
Dört okulun finale kaldığı ve öğrencilerin öz güven ve sorumluluk duygularının yanı sıra antitez üretme kabiliyetlerinin geliştirmesi amacıyla düzenlenen münazara, 2 bölüm halinde yapıldı.
Niğde Üniversitesi Derbent Konferans Salonun’da yapılan münazara yarışmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, Ak Parti Aday Adayı Nuri Ayduğan, İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Pınar, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, öğretmen ve öğrenciler ilgiyle izledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşısının söylenerek başlanan yarışmada Çamardı Mehmet Âkif Ersoy YİBO ve Alparslan İlköğretim Okulu "Teknoloji insanlar için zararlıdır" tezini savunurken; Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu ile Selçuk İlköğretim Okulu “Teknoloji insanlar için yararlıdır” tezini savundu. Münazaralarda izleyiciler, öğrencilerin hazır cevapları, mimikleri ve ses tonlarıyla adeta büyülendiler.

Çok heyecanlı ve çekişmeli geçen münazara yarışmasında görsel materyalleri iyi kullanarak jüriyi etkileyen Çamardı Mehmet Âkif Ersoy YİBO birinciliği kazandı. Selçuk İlköğretim Okulu ikinci, Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu üçüncü, Alparslan İlköğretim Okulu da dördüncü oldu.
Birici olan okula Netbook, ikinci okula DVD Player, üçüncü ve dördüncü okula Flash Bellek hediyesi verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, öğrencilerin sosyalleşmesi ve sorumluluk duygularının gelişmesi açısından bu tür yarışmaların önemli olduğunu vurgulayarak; münazara yarışmalarında özgüvenlerini ortaya koyan öğrencileri tebrik etti.











Editör: TE Bilişim