Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğü, Niğde  Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Niğde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Gümüşler Kasabasında  düzenlenen ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim” kursunu başarı ile tamamlayan 45 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altınoluk; sertifika töreninde yaptığı konuşmasında; “Amacımız her alanda kurslar düzenleyerek üreticilerimizi bilgi ve teknoloji  ile buluşturmak” olduğunu söyledi.

"Bugün güzel bir iş başarmanın sonucunu görmek için buradayız” diyen Altınoluk;  “Amacımız Halk Eğitim Merkezi olarak gerek tarım sektörü, gerekse farkı sektörlerde her alanda kurslar düzenleyerek üreticilerimizi bilgi ve teknoloji ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz"  dedi.

Niğde İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Namık Kemal Demirdoğan; ‘"Bu proje kapsamında sürü yöneticilerine, koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma ve sağım yapabilme kabiliyetleri kazandırılmıştır” dedi.

Niğde İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Demirdoğan, konuşmasında; “Bu eğitimleri alan sürü yöneticileri, bugün burada Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalarını aldılar. Niğde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak bu güne kadar düzenlediğimiz 19 kursta toplam 695 kursiyer sertifika sahibi oldu. İleriki dönemlerde bu tür eğitimlerimiz devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Niğde Merkez Gümüşler beldesi Düğün salonunda  düzenlenen sertifika törenine Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altınoluk, Niğde İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayp Demirkol, Niğde İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Namık Kemal Demirdoğan, Gümüşler belde Belediye Koruma Başkanı Recep Durmaz, AK Parti Belediye Başkan Adayı Refik Caymaz,Kursiyerler ve üreticiler katıldı.
 
Editör: TE Bilişim