Niğde Merkeze bağlı Sazlıca Kasabasında yapımına başlanan Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Eğitim Merkezi Külliyesi inşaatı sona yaklaştı. 


Niğde’nini Sazlıca Kasabasında yapımı sona yaklaşan Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Eğitim Merkezi Külliyesi dış cephesi bitmek olduğunu söyleyen Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Yönetim Başkanı Emekli Jandarma Maliye Astsubay Osman Köksaldı, yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘‘1 Şubat 2015 tarihinde inşaat üzerine takva üzerine temellerini attığımız, 150 kişilik Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Eğitim Merkezi Külliyesi inşaatı değerli halkımızın katkılarıyla dış cephe aşaması bitmek üzere’’ dedi.

Sami Efendi Derneğinin tüm insanlık saadeti için kurulduğunu dile getiren Köksaldı konuşmasının devamında şunları söyledi;‘‘Diyanet İşleri Başkanlığı Niğde Müftülüğü beraber yürüttüğümüz 30 hafız öğrenci kapasiteli Yatılı Hafızlık Kuran kuruşumuz artan öğrenci taleplerini karşılamak için 6 bin metre kare arsayı satın almıştır. Daha önce sadece Niğde içindeki Kuran Aşıklarına hitap eden hafızlık kursumuz 6 bin metre kare üzerinde yapımı devam eden yeni Hafızlık Merkezi ile tüm Türkiye deki hafız olmak isteyen ve akabinde Arapça ve dini ilimler öğrenmek isteyen öğrencilerimize de hizmet verecektir.

Bu kursumuz 106 hafız yataklı olacaktır. Kurslarımız yaş gruplarına göre üç bloktan oluşacaktır. Her blokta 50 öğrencimizin ayrı ayrı sosyal tesisleri vardır. Toplam 13 derslik , 34 yatak hane, 3 kütüphane, yönetici odaları, revir, belletmen odaları, 180 kişilik yemekhane 145 metre kare mescit, sosyal tesis, futbol, basketbol,voleybol ve basketbol sahaları da olacaktır’’ diye konuştu.

İnşaat yapımının maliyetinden bahseden Osman Köksaldı; ‘‘İnşaatımız yaklaşık 1 milyar 800 bin TL’dir. İçinin maliyeti ise yaklaşık olarak 2 milyon 300 bin TL tahminin maliyeti vardır. Bundan önce ki kursumuz gibi Diyaneti İşleri Başkanlığı, Niğde Müftülüğü ile beraber ve uyum içerisinde edepli nesiller yetiştirmek için çalışacağız’’ şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim