Edikli Atatürk İlkokulu Müdürü Onur Bayır  ve Anasınıfı Öğretmeni Özlem Çeltek öncülüğünde  Niğde Valiliği desteği ile   Edikli Atatürk İlkokulu , Edikli Belediyesi  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yapılan  protokol kapsamında erken yaşta evliliği önleme amacıyla ‘ EVLİLİK OYUN MU ANNE ? ’  adlı projenin tanıtım toplantısı  Edikli Atatürk İlkokulunda yapıldı.

“Evlilik Oyun Mu Anne” isimli proje kapsamında yapılan toplantıda  yapılacak çalışmalar ve etkinlikler planlandı. Toplantıya  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Dr. Öğr. Görevlisi Nalan Gördeles Beşer, Edikli Belediye Başkanı  Ahmet Musalli, Edikli Atatürk İlkokulu Müdürü Onur Bayır , Anasınıfı Öğretmeni  Özlem Çeltek, Okul Aile Birliği Başkanı Enver Divrin,  Edikli beldesi muhtarları ve imamlar katıldı.

Oluşturulan ekip ile  ev ziyaretlerine ve  proje tanıtımı çalışmalarına başladı. Bu ay içerisinde bir çok etkinliği planlayan komisyon erken yaşta evliliği önlemek ve farkındalık oluşturmak için bir çok etkinlik düzenleyecek.

...

Niğde istatistiklere göre çocuk yaşta evlilik oranının çok yüksek olduğu iller arasında en üst sıralarda. Bu sorundan dolayı bir çok intihar vakaları yaşanmış, trajik olaylara şahit olunmuştu. Niğde'nin bu sorununu Borhaber.net olarak dile getirmiş ve ulusal medya da yer almıştı.
 
Editör: TE Bilişim