AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) olarak düşünülerek potansiyeli artan ve sürekliliği sağlanan Niğde Polis Meslek Yüksekokulunun potansiyelini büyütecek bir çalışma içerisinde bulunduklarını belirttiler. 


Milletvekili Kavaklıoğlu; “Bu çalışma ile Niğde Polis Meslek Yüksekokulumuz 400 yeni öğrenci daha kazanacak. Niğde Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) Özel Harekat branşından polis memuru olarak yetiştirilmek üzere eğitim verilecek olan Özel Harekat Eğitim Merkezi olacak” dedi.


AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Emniyet Teşkilatının Özel Harekatçı ihtiyacını giderecek polis memurlarını yetiştirmek üzere Kasım 2015 ayında başlayacak çalışmayla Niğde’ye eğitim almak üzere 400 Özel Harekatçı Polis adayı ve 45 eğitimci gelecek. Özel Harekat Eğitimine tabii tutulacak personeller Niğde KOMEM’de Özel Harekat Birimlerinde kullanılan her türlü silahlarla atış eğitimleri, keskin nişancılık, silah kullanma teknikleri, arazi ve dağcılık, kapalı alanlarda rehine kurtarma, spor ve yakın savunma, Atatürk İlke ve İnkılapları, İnsan Hakları konularında eğitimler alacaklar. Özel Harekat Temel Eğitimini başarıyla bitirenler Özel Harekat Şube Müdürlüklerine atanacaklar. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz”


Editör: TE Bilişim