Ovacık Şehit Bayram Aksoy Ortaokulu tarafından düzenlenen “Renklerin Dansı” adlı sıra dışı sanat sergisi büyük ilgi gördü. Kullanılan yöntem bakımından Niğde’de daha önce ender rastlanan sergide yağlı boya tekniği ile yapılan eserler farklı yüzeyler üzerinde ve farklı formlarda sunuldu.


Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiye Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı. Soma’da meydana gelen maden kazasından dolayı bazı kısımları iptal edilen programın sergi bölümüne ağırlık verildi. Yağlı boya çalışmalarının yanı sıra ebru sanatı, alüminyum kabartma, vitray, karakalem çalışmaları ve kazıma tekniği ile oluşturulmuş 300’ü aşkın özgün eser dört gün süreyle sergilendi.


Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Yeşim Karakuş koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından meydana getirilen birbirinden güzel ve ilginç eserler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Vali Necmettin Kılıç tarafından sergiye katılan öğrencilere kitap hediye edilirken çalışmanın mimarı Yeşim Karakuş’a da plaket sunuldu.


Ovacık Şehit Bayram Aksoy Ortaokulu Müdürü Ali Arif Koç bir köy okulu olmalarına rağmen öğrencilerin çok güzel ve farklı eserler meydana getirdiklerini söyledi. Çalışmaların sanat değerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Koç daha çok kitleye ulaşarak Niğde’nin sanat hayatına katkı sağlamak istediklerini vurguladı.    


   
Editör: TE Bilişim