Kamusen’e bağlı Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, ek dersler konusunda yapmış olduğu basın açıklaması.
 
Bilindiği üzere ilimizde 13-14 Aralık 2010 Pazartesi ve Salı günleri kar ve soğuk tatili olmuştur. Bu iki günde okulların tatil edilmesi nedeniyle öğrenciler ve öğretmenler ders yapamamışlardır. Hal böyle olunca kendi istekleri dışında yapılan bu tatil nedeniyle, öğretmenlerimizin ek dersleri kesilmiş ve haksız yere mağdur edilmişlerdir. İki günlük zorunlu tatil neticesinde öğretmenlerimizin on üç saat ek dersleri kesilecek, üç gün girecekleri dersler neticesinde 11. maddeden sadece 1 (bir) saat ek ders ücreti tahakkuk  ettirilecektir. Bu adaletsizliktir, hak yemektir; kısacası tek kelimeyle zulümdür.
 
         Böyle bir hesaplanma yöntemiyle devam edildiği sürece, milli bayramlar dışında, ilan edilmek zorunda kalınan tüm tatillerde (kar, seçim tatili vb. ) bu sorun yaşanacaktır. Bu sorun 2007/19 Nolu MEB Genelgesinin yayınlanması ile ilk defa başlamıştır. Bu Genelgeye sendikamız tarafından dava açılmış, MEB ile KİK toplantılarında görüşülmüş ancak bir çözüme ulaşılamamıştır.
 
Türk Eğitim-Sen olarak, ek derslerin hesaplanma yönteminin eski şekline dönmesi gerektiğine inanıyoruz. Eskiden olduğu gibi öğretmenlerin el programlarında hangi dersin ek ders, hangi dersin maaş karşılığı olduğu işaretlenmelidir, milli bayramlarda öğretmenlerin görevli izinli olduğu uygulaması ise devam etmelidir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer yetkililer bu hesaplama yöntemi ile uzun süre devam edilemeyeceğini görmek ve düzeltmek zorundadır. Bir veya iki gün tatil yapılan haftalarda, haftanın diğer üç günü de rapor alan bir öğretmenin, zaten o hafta ek ders alamayacağı bilindiğinden, sendikalar öğretmenleri rapor almaya teşvik ederek, eğitim öğretimi ciddi bir şekilde engelleyebilirler. Böyle bir eyleme öğretmenlerin yüzde 50’si bile katılsa, eğitim öğretim yapılamayacaktır. Bu eylemi bugüne kadar yapmamamızın tek sebebi, ülkemizi ve öğrencilerimizi çok sevmemiz, onların mağduriyetini istemememizdir.
 
Türk Eğitim-Sen Yetkili Sendika olarak, öğretmenlerin ek ders almaması esası üzerine bina edilen, hiç de iyi niyetli olmayan EK DERSLERİN HESAPLANMA YÖNTEMİNİN, SIKINTILAR YAŞANMADAN TALEPLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ. AKSİ TAKDİRDE BU KONUDA YAŞANACAK OLAN OLUMSUZLUKLARIN TÜM SORUMLUSU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OLACAKTIR.
 
 
Editör: TE Bilişim