Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen "Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde YÖK tarafından düzenlenen "2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde gerçekleştirilen programla bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtıldı.

Stratejik Planda öncelikli alanlar arasında bulunan enerji konusuna oldukça önem veren ve bu alandaki başarılı çalışmalarına devam eden üniversitemiz; “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü kategorisinde, 2005 yılından bu yana Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi çatısı altında Vestel Savunma Sanayi A.Ş. ile birlikte ortaklaşa yürüttüğü ‘Hidrojen Teknolojileri ve Yakıt Pilleri’ konusunda ödül almaya hak kazandı.

Özellikle enerji, tarım-gıda ve nanoteknoloji öncelikli alanlarında gerek öğretim elemanı kadrosu gerekse AR-GE altyapısı açısından oldukça güçlü ve iddialı olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; güneş enerjisi, hidrojen teknolojileri, yakıt pili, termal enerji depolama konularının yanında grafen, nanokompozit malzemeler gibi katma değeri yüksek teknolojik ürünler geliştirmekte olup, yürütülen AR-GE faaliyetleri ile ülkemizde ve dünyada önemli bir konuma sahiptir.
 
Dünya standartlarında bir araştırma ve uygulama alt yapısına sahip olan Merkez çalışmalarına; hidrojen teknolojileri ve yakıt pilleri alt birim ve sistemlerinin geliştirilmesi, ticarileştirilmesi ve dünya pazarında söz sahibi olunması ve ilgili firmalara sağlayacağı desteklerle ülkenin kalkınmasına, sanayileşmedeki yenilenebilir algının ve gerçekleştirilebilirliğin somutlaştırılmasına ve refah seviyesinin iyileşmesine katkıda bulunmak amacı ile devam ediyor.
Vestel Savunma Sanayi A.Ş. ile birlikte, uluslararası önemli ortaklar ile ağlar kurarak toplam 12 patent almasıyla ön plana çıkan Merkez, uluslararası saygın dergilerde ve ulusal/uluslararası konferanslarda sırası ile çok sayıda bilimsel makalede yer alarak, hakkında bildiriler sunulması ile de göze çarpıyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin stratejik planında enerjinin öncelikli alanlar arasında yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, YÖK'ün bölgesel kalkınma misyon farklılaşması yaklaşımı kapsamında, üniversite olarak temiz enerji, özellikle güneş enerjisi ve hidrojen yakıt pilleri alanındaki çalışmalarını hızlandırarak devam ettireceklerini ifade etti.

Bu alanda çalışan ekibi güçlendirmeye ve öğretim üyelerini teşvik etmeye gayret edeceklerini dile getiren Rektör Kar; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin ihtisaslaştığı alanlarda saygın üniversiteler arasında yer alması için yapılacak çalışmaların artarak devam etmesinin ise öncelikli hedefleri arasında olduğunu kaydetti.
 
 
 
Editör: TE Bilişim