Okullar Hayat Olsun Projesi Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Katılımcı Belediyeler İşbirliğinde devam ediyor.

 

Niğde’de 27 Mart 2012 tarihinde yapılan protokolle uygulanmaya başlayan “Okullar Hayat Olsun Projesi’nin değerlendirme toplantısı yapıldı. Gazi Ortaokulunda yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü temsilcileri Kubilay Sungur, Şahmurat Şahiner, Kazım Ayhan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, proje ortakları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

 

Bakanlık Temsilcisi Kazım Ayhan, tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde'de de okulların derslik, spor ve çok amaçlı salonları ile bahçelerini mahalle halkının kullanımına açıldığını söyledi. Bu proje ile okulların hayatın içine dahil edilerek veli ile okul arasındaki kaynaşmayı amaçladıklarını belirten Ayhan, “Okullar Hayat Olsun Projesi ile okullarda sivilleşme ve demokratikleşme hareketi başlatıldı. Okullarımız velilerimize, çocuklarımıza açıldı. Okulu sahiplenen veli, öğrenci kendini oraya ait hisseder ve daha mutlu olur. Bu projeyi üniversitelere ve diğer kurumlara yaymayı planlıyoruz.” diye konuştu.

 

Gazi Ortaokulunda yapılan uygulamalara da katılan Bakanlık Temsilcileri veliler ve öğrencilerle birlikte etkinlikler yaptı.

 

Proje ortaklarını ziyaret

Toplantı öncesi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü temsilcileri Kubilay Sungur, Şahmurat Şahiner, Kazım Ayhan, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Müdür Yardımcısı İsmail Karacan Vali Alim Barut’u ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti.

























 


Editör: TE Bilişim