NÖHÜ’de "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi NÖHÜ’de "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’’ projesi kapsamında Niğde 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesinde yapılan Z Kütüphanenin açılışı 24 Kasım Öğretmenler gününde yapıldı. Kütüphanenin açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve öğretmenler katıldı.

Açılış programında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ‘‘Bu anlamlı günde yine ilimizde bu anlam uygun günün anlam ve önemini belirleyen etkinlikler düzeliyoruz. Sabah 24 Kasım öğretmenler günü programına icabet ettik. Daha sonra belediyemizin öğretmenlerimiz adına düzenlemiş olduğu fidan dikme programına katılarak fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Yine bu anlamlı günde okumakla ilgili bir proje olan Z Kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz üzere Z Kütüphaneler farklı dizaynı ile ve farklı konsepti ile dikkat çekiyor. Burada okuyucularımıza gençlerimize modern bir kütüphane havası yaratılıyor. İnanıyorum ki bu atmosferde gençlerimiz, öğrencilerimiz daha çok kitap okuyacaklardır. Onların okuma aşkı daha da artacaktır. Bu kütüphanenin bu amaçlara hizmet etmesini diliyorum. Kütüphanemiz hayırlı uğurlu olsun diyorum.’’ Dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve öğretmenler, Z Kütüphane ve yeni nesil öğretmenler odasının açılışını yaptı.

"Z Kütüphaneler", zeka oyunları, okuma ve dinlenme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabileceği, taşınabilir rafları, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarları, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekanlar şeklinde tasarlanıyor.

Yeni nesil öğretmen odasında, bireysel çalışmaya ve ekip çalışmasına elverişli çalışma alanları, bireysel çalışma masasına ve yemek masasına dönüşebilen sehpalar, sehpaların altına fonksiyonel olarak gizlenmiş dosya depolama alanları, konforlu, rahat ve daha fazla öğretmenin oturmasını sağlayabilecek geniş oturma alanları bulunacak.

Öğretmen odasında ayrıca, öğretmenin kişisel güvenliği için anahtar taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran şifreli-kilitli bireysel dolaplar, ceket, forma, mont asılabilecek dolap içi askılık bölümü, cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi bireysel elektronik cihazların şarj edilebilmesi için her dolapta 2 USB girişli priz sistemi, zümre toplantıları ve gerektiğinde yapılabilecek veli toplantıları için rahat hareket eden tekerlekli ve katlandığında sergi panosuna ve sunu tahtasına dönüşebilen toplantı masaları yer alıyor.

Editör: TE Bilişim