Devlet ile Vatandaş arasındaki diyaloğu en üst seviyeye taşıyabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen ve vatandaş odaklı bir hizmet olan “Açık Kapı” Projesi uygulamalı olarak Valiliğimiz giriş katında 14 Mayıs 2018 tarihinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Bu proje ile vatandaşlarla bire bir güler yüzlü, sıcak ve samimi bir şekilde iletişim kurma, onların sorunlarını dinleyerek çözümüne ilişkin yol gösterilmesi, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin en aza indirilmesi amacıyla vatandaşlarımızın taleplerinin elektronik ortamda alınarak, en kısa sürede sonuçlandırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında Valiliğimize başvuruda bulunan vatandaşlarımızın gerek Valiliğimiz gerekse diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında işlerine yardımcı olmak, sorunlarına çözüm bulmak için hizmet verilmeye başlanmıştır.

Bugüne kadar toplam 1287 başvuru alınarak sisteme kaydedilmiş ve başvuruların büyük bir çoğunluğu olumlu bir şekilde sonuçlandırılmıştır.

Ayrıca Vatandaşımızın müracaatı esnasında, sisteme kaydı yapılmadan anlık çözüm sağlanarak 800 vatandaşın talebi Kamu Kurumlarına yönlendirmeler yapmak suretiyle pratik çözümler sağlanmaya çalışılmıştır. Kısacası İnsanımıza Hizmet Odaklı olan bu projemizle “Açık Kapı Milletin Kapısı “ anlayışıyla kurumlardan görevlendirilen personellere daha önce eğitim almış personellerimiz tarafından proje ve vatandaşlara güler yüzlü ve samimi davranmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmış olup, yapılan tüm başvurular Projeden sorumlu Vali Yardımcımız tarafından da titizlikle takip edilmektedir.

Editör: TE Bilişim