Milli Eğitim Bakanlığınca Niğde’ye atanan 47 aday öğretmene "uyum eğitimi" veriliyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünce, Öğretmenlik Mesleğine ilk defa atanan aday öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Uyum Eğitimi Semineri 06 – 16 Eylül 2011 tarihleri arasında Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda devam ediyor.
 
Eğitimin ilk konuşmasını Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tele-konferans yöntemiyle Niğde’ye bağlanarak yaptı.
 
Uyum eğitiminin açılış töreninde Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, Şube Müdürü Yakup Yılmaz ve öğretmenler hazır bulundu.
 
Ağustos ayı atamaları gerçekleştirilen öğretmen adaylarına 81 ilde eş zamanlı uzaktan eğitim yardımıyla uyum eğitimi verildiğini belirten Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, 10 gün boyunca sürecek “Aday Öğretmen Uyum Eğitimi”nin uzmanlar tarafından adaylara öğretmen mesleği ve liderliği ile ilgili eğitimler verileceğini söyledi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk kez uygulanan bir yöntemle uzaktan eğitime başladığını vurgulayan Alkan, “Bu programla sizlere, görev yerlerinizde göreve başlamadan önce, Milli Eğitim yapısı, okulların durumları ve aldığınız sorumluluk ve yükümlülükler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu eğitimi çok iyi değerlendirmenizi umut ediyorum. Eğitim hayatınızdan sonra sizler de birer eğitimci oldunuz, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında, onların kişiliklerinin gelişiminde sizlerin rolü çok büyük. Sizler toplumun omurgasısınız. Eğer toplum iyi insanlarla dolarsa bunun şerefi biz eğitimcilerin olacaktır. Eğer toplum kötü insanlarla dolarsa bunun vebali ve sorumluluğu da bizim olacaktır. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyor, yapılacak eğitimden ve öğretim görevlilerinden en iyi şekilde istifade etmeye çalışmanızı umut ediyorum” diye konuştu.
 
Şube Müdürü Yakup Yılmaz da “Aday Öğretmenlere Uyum Eğitimi” programında Öğretmen mesleği ve liderliği ile ilgili uzmanlar tarafından eğitimler verildiğini belirterek, eğitim programları 81 ilde eş zamanlı olarak uzaktan eğitim yardımıyla yapıldığını ifade etti.
 
 


 
Editör: TE Bilişim