Niğde’nin Merkezine bağlı Sazlıca Kasabasında çalışmalarını sürdüren Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Köksaldı, “Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Merkezi Külliyesi’nin temel atma töreninin 29 Mart 2015 Pazar günü saat: 14.00’de yapılacağını söyledi.

Sami Efendi Derneği tarafından Sazlıca kasabasındaki 6 Bin m2 yüzölçüme sahip alan üzerinde yapılacak “Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Merkezi Külliyesi’nin temel atma törenine tüm Niğdeli hemşehrilerimizi davet eden Köksaldı, Sami Efendi Derneğinin bir ilk olarak uygulayacağı projenin hayata geçirilmesiyle Niğde’mizden tüm Türkiye’deki Kur’an aşıklarına hizmet edecek bir Hafızlık ve Arapça Merkezi Külliyesi’nin kazandırılacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Niğde İl Müftülüğü ile birlikte yürüttükleri 30 hafız öğrenci kapasiteli Sami Efendi Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunun artan öğrenci taleplerini karşılamak için 6 Bin m2 yüzölçüme sahip alanı satın aldıklarını belirten Köksaldı; “Daha önce sadece Niğde içindeki Kur’an aşıklarına (Hafız öğrencilere) hitap eden Hafızlık Kursumuz 6 Bin m2 üzerine yapacağımız yeni Sami Efendi Anadolu Hafızlık Merkezimiz ile tüm Türkiye’deki Hafız olmak isteyen ve akabinde Arapça ve Dini İlimleri öğrenmek isteyen öğrencilerimize hizmet verecek” dedi.

Şu ana kadar okuyan hafız öğrencilerden hiçbir ücret almadıklarının altını çizen Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Köksaldı; “İnşallah bu kursumuzda da almayacağız. Tamamen halkımızın bağışları ile bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu kursumuz 106 Hafız Yatak Kapasiteli ve 44 Arapça ve Dini Eğitim yatak kapasiteli olmak üzere toplam 150 öğrenci kapasiteli olacaktır” diye konuştu.

“Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Merkezi Külliyesi’nin birinci, ikinci ve üçüncü katları 1.066 m2’lik olmak üzere toplam 3 Bin 200m2 kapalı alanı olacağı söyleyen Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Köksaldı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kapalı alanda da toplam 13 Derslik, 34 Yatakhane, Yönetici Odası, Revir, Belletmen Odası, 150 kişi Kapasiteli Yemekhane, 145 m2 Mescit,  Sosyal Tesis, futbol, Voleybol ve Basketbol Sahaları olacaktır.

Tamamen Osmanlı mimarisi tarzında ve (L) şeklinde yapılacak olan Niğde SAMİ EFENDİ İç Anadolu Hafızlık Merkezimizde Orta bahçede Havuz Sistemli bir abdest alma yeri olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

 

 

 

SAMİ EFENDİ DERNEĞİ

KİMSEYİ İNCİTMEYEN

KİMSEDEN İNCİNMEYEN

 NESİLLER İÇİN…

 

“Tüm İnsanlığın saadeti İçin kurulmuş olan “SAMİ EFENDİ DERNEĞİ” adını “Haliyle ve Kaliyle Kimseyi İncitmedim, Kimseden İncinmedim” buyuran Mahmut Sami Ramazanoğlu Hazretlerinden almıştır.

“Allah’ı bilen ve ona şükreden,  Efendimizin (S.A.V) güzel ahlakıyla ahlaklanmış, Annesine babasına öf bile demeyen, Namazını kılan, Zerre kadar iyilik veya kötülüğün hesabını vereceğini bilen, Yalan söylemeyen, söz verdiğinde sözünde duran, emanete hıyanet etmeyen, büyüklük taslamayan mütevazi ve insanlığa rehber olacak edepli nesiller yetiştirmek için kurulmuş bir dernektir.

(51.007.130) Kütük No’lu “SAMİ EFENDİ DERNEĞİ” Niğde’nin Merkezine bağlı Sazlıca Kasabasında faaliyetini sürdürmektedir.”

 

Editör: TE Bilişim