Niğde Üniversitesi tarafından2009- 2010 yıllarında yayınlanmış bilimsel eserleri ile teşvik ödülü ve plaket almaya hak kazanan Öğretim Üyeleri için tören düzenlendi.
Uluslararası Atıf Endeksi kapsamında TÜBİTAK tarafından sınıflandırılan dergilerde 2009 ve 2010 yıllarında yayınlanmış bilimsel eserleri ile teşvik ödülü almaya hak kazanan Öğretim Üyelerine ödülleri verildi.
           Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Niğde Yüksek Öğrenim Vakfı Başkanı Emin Özdemir ve Öğretim Üyeleri katıldı.
 
        Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, yaptığı açılış konuşmasında, “Bir akademisyenin, bilimsel araştırma yaparak bilgi üretmek ve ürettiği bilgiyi yayarak yerel, yöresel, ulusal ve evrensel sorunlara çözüm üretip toplumun refah seviyesini yükseltmek gibi çok önemli görevleri vardır” dedi.
              Bu temel görevi yerine getirebilmek için, bilim insanının öncelikle kendi çalışma alanında uzman olmasının gerektiğini dile getiren Rektör Görür, “Sonra da toplumsal sorunlarla ilgilenmek durumundadır. Bu anlamda yetişmiş, aydın kimlikli bilim insanı veya öğretim üyesi, yerel, yöresel, ulusal veya evrensel sorunları izlemek, analiz etmek ve bilimsel bakış açısıyla kendi görüşlerini oluşturarak, bunları önce üniversite içindeki paydaşlar, sonra da kamuyla paylaşmak durumundadır. Bilim insanı veya öğretim üyesi bu anlamda hiçbir kişinin, kurum veya kuruluşun ya da grubun çıkarını düşünmeden, bilgi birikiminin kendisine sağladığı objektif düşüncelerini özgür iradesi ile ortaya koymak durumundadır. Bu tür düşünen aydınlarına sahip çıkan toplumlar bugün gelişmiş toplumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretim üyeleri çevresini aydınlatma sorumluluğu taşıyan, yenilikler yaratma peşinde olan birer aydın olmak zorundadırlar. 
 
          BİLİM İNSANI HAYATINI SORUN ÇÖZMEYE ADAYAN
          TOPLULUĞUN GENEL BİR TANIMI
 
        Bilim insanı hipotezini kurarken veya sonuçlarını açıklarken kendi dünya görüşleri doğrultusunda duygularıyla hareket edemez. Bilim insanlığı, bilimle uğraşan, toplum ve doğa yararına çalışmalar yapan, hayatını sorun çözmeye adayan topluluğun genel bir tanımıdır. Ben bilim insanıyım demekle bilim insanı olunmaz. Kişinin bilime katkılarını gerek toplum gerekse tarih onaylarsa bu unvanı alır. Ben merkezli, çıkarı için kural tanımayan ve amaca ulaşmada her türlü yolu mubah gören kişi bilim insanı değildir. Kamunun ortak çıkarlarını küçük çıkarları için kullanan kişi bilim insanı değildir. Bilim insanı görev adamı hiç değildir. Her ne kadar unvan sahibi olmak üniversitede akademisyen olmak için yeterli olsa da, Türk milletinin geleceğine ve üniversite kavramına ihanet etmemek için, geleceğimizi yoğun bilgi ve teknoloji üreten gelişmiş ülkelere teslim etmemek için, gerçek ve evrensel manada bilim insanı sayısını artırmak, hepimizin öncelikli hedefi olmalıdır” diye konuştu.
 
PLAKETLER VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ SAHİBİNİ BULDU
 
                  Törende, 2009 ve 2010 yılları içerisinde yaptıkları bilimsel yayınları, uluslararası atıf endeksleri tarafından taranan dergilerde yer alan yayınlarından dolayı plaket ve teşvik ödüllü almaya hak kazanan, 2009 yılında ilk 10’a giren Yrd. .Doç. Dr. Afşin Güngör, Doç. Dr. Emin Çadırlı, Yrd.Doç. Dr. Ulaş Eminoğlu, Yrd. Doç. Dr. Metin Uçurum, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tarık Atay, Yrd.Doç. Dr. Bilal Tunçsiper, Yrd.Doç.Dr. Mustafa Sarıdemir, Doç.Dr. Zeliha Selamoğlu Talas, Yrd. Doç. Dr. Osman Günaydın, Yrd. Doç. Dr. Baki Öztürk,Doç. Dr. Gazi Görür’e teşvik ödülleri ve plaketleri verildi.
 
Yaptıkları bilimsel yayınları, uluslararası atıf endeksleri tarafından taranan dergilerde yer alan ve yayınların puan değerlendirmesine göre 2010 yılında üniversitede ilk 10’a giren  Doç. Dr. Emin Çadırlı,  Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tarık Atay, Doç. Dr. Fahrettin Öztürk,  Yrd. Doç. Dr. Hakan Erdem Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sarıdemir, Yrd.Doç. Dr. Murat Gökçek Yrd. Doç. Dr. Afşin Güngör,Yrd. Doç. Dr. Murat Barut,  Doç. Dr. Mustafa Talas, Yrd. Doç. Dr. Ersen Turaç, Araş. Gör. Serkan Toros,  Yrd. Doç. Dr. Durmuş Dağhan, Yrd. Doç. Dr. Murat Toksarı, Yrd. Doç. Dr. Öner Yusuf Toraman, Yrd. Doç. Dr. Mesut Sağnak da düzenlenen törende teşvik ödülü ve plaketini aldı.
 


Editör: TE Bilişim