Niğde Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adnan Görür Üniversiteleri açısından ilk yarıyılı değerlendirdi.  

Niğde Üniversitesi’nde, 27 Eylül 2010 tarihinde başlanan 2010-2011 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı, 10-21 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılan genel sınavlar ile tamamlandı. İlk yarıyıl içerisinde çok sayıda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyet gerçekleştirilen üniversitede bahar yarıyılında düzenlenecek etkinliklerin hazırlıklarına da başlandı.

 2010-2011 yılı etkinliklerine 6 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilen resmi açılış töreniyle başlangıç yapılan Niğde Üniversitesi’nde Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “87. Yılında Cumhuriyetin Kazanımları” konulu konferans ile devam edildi. Cumhuriyet’in doğuşunun anlatıldığı ve Milli Mücadele günlerinin hatırlandığı konferansta duygulu anlar yaşandı.  

 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası, 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi önemli gün ve haftalar münasebetiyle konferanslar, paneller ve müzikal etkinlikler düzenlenen Niğde Üniversitesi’nde sanayicilere yönelik San- Tez Destek Programı hakkında seminer verildi.

 Güz dönemi içerisinde dikkat çeken önemli gelişmelerden biri de Niğde Üniversitesi’nin kent-üniversite işbirliğine katkı sağlamak ve yaşam boyu eğitim öğretimi desteklemek amacıyla kurduğu Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) ile kentteki sanayi ve ticaret kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve bireysel girişimcilere proje konusunda teknik destek sağlamak ve uygun alanlarda gerektiğinde ortak projeler geliştirmeyi amaçlayan Proje Geliştirme ve Destekleme Biriminin (PROGED) faaliyetlerine başlaması oldu.

 Rektör Prof. Dr. Adnan Görür öğrencilerin sorun, düşünce ve isteklerini dinlemek ve Niğde Üniversitesi öğrencilerine sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri ve yeni sınav değerlendirme sistemini anlatmak üzere düzenlenen toplantılarda öğrencilerle buluştu. Bilgi alışverişi ve iletişimden yola çıkarak katılımcı bir yönetim anlayışının hakim olması hedefi doğrultusunda düzenlenen toplantılar öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Toplantılar süresince söz alan her öğrenci sorun, istek ve düşüncelerini doğrudan Rektör Görür`e anlatma imkânı buldu. 

 Ekim ayı içerisinde Bosna Hersek’in Mostar şehrinde düzenlenmesi planlanan “3. Uluslararası Balkan Sosyal Bilimler Sempozyumu” ile ilgili çalışmalar yapmak üzere Bosna Hersek’e giden Rektör Görür burada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp ile birlikte Bosna Hersek’in Tuzla ve Mostar kentlerinde sempozyum çalışmalarının yanısıra ziyaretlerde de bulundu.

 Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, dönem içerisinde Niğde Televizyonu tarafından canlı yayınlanan bazı programlara konuk olarak üniversitenin gelişimi, hedefleri ve merak edilen konularla ilgili bilgiler verdi. Rektör Görür, Niğde Belediyesi’nin düzenlediği ve Niğde Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan “Şehir ve Üniversite” konulu konferansa da konuşmacı olarak katıldı. Niğde Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olma yolunda büyük bir çaba sarf ettiğini kaydeden Rektör Görür, konferansta kent ve üniversite işbirliğinin önemini vurguladı. Üniversiteyi uluslararasılaştırmanın da çok önemli olduğunu belirten Rektör Görür: “Niğde Üniversitesi olarak bu yıl 33 tane yabancı öğrencimiz var belki önümüzdeki yıl çok daha fazla olacak. 2012 yılı içerisinde üniversitemizin de 20. yılı kapsamında yapılacak olan önemli sempozyumlar var. Bunların hepsi üniversiteyi uluslararası boyuta taşımak için, üniversiteyi uluslararasılaştırmak için yapılan işler” diyerek Niğde Üniversitesi’nin hedeflerini vurguladı.

 2010 yılı Haziran ayında İtalya’da akademik işbirliği protokolü imzalanan Sannio Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Filippo Bencordino ile Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Paola Sorgente ve Ekonomi Fakültesi Erasmus Koordinatörü Biagio Simonetti, Ocak ayı içerisinde üniversitemize iadeyi ziyarette bulunarak iki üniversitenin işbirliği alanlarının geliştirilmesi yönünde görüşmelerde bulundu. Görüşmeler sonucunda daha fazla alanda öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve ortak projeler yapılması doğrultusunda kararlar alındı.

 Güz döneminde kültürel ve bilimsel faaliyetlerin yanında sosyal hareketlilik de devam etti. Merkez yerleşkede gerçekleştirilen televizyon çekimleri güz yarılının tatlı esintileri arasındaydı.16 Ocak 2011 Pazar günü TRT Avaz’da yayınlanan “Kampus” programında Niğde Üniversitesi rüzgarı esti.

 Niğde Üniversitesi’nin fiziksel gelişiminin önemli bir parçası olan Mühendislik Fakültesi 2. etap binasının hizmete açılması da güz yarıyılı içerisinde gerçekleştirildi. Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz’ın teşrifleriyle gerçekleşen açılışta Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi’nin gelişimini anlatan bir brifing verdi. 

 Her yönden dolu dolu geçen bir yarıyılı geride bıraktıklarını belirten Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR, katılımcı bir yönetim anlayışı ile kurumsallaşmadan yapılaşmaya, imaj çalışmalarından tanıtıma ve tanınırlığa, çevre duyarlılığından fiziki gelişmelere, eğitim-öğretimin yeniden yapılandırılmasından bilimsel çalışmalara, kentle üniversiteyi bütünleştirme çalışmalarından yöresel sorunlara yönelik çalıştaylara, yurtdışından öğrenci kabul edebilir bir üniversite olmaktan yeni bölümlerin, yeni yüksekokulların, yeni fakültelerin açılmasına kadar birçok konuda önemli çalışmalar gerçekleştirilen Niğde Üniversitesi’nde bundan sonraki süreçte de hız kesmeden çalışmaların devam edeceğini vurguladı.




Editör: TE Bilişim