Niğde Üniversitesi  
“Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödül Töreni” ile “Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyeleri ile Göreve Yeni Başlayan Akademik Personel” için tören düzenledi.


Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, dekanlar, müdürler, öğretim elemanları, idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Tören Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür,”Bu sene iki programı birlikte yapma zorunluluğu hâsıl odu. Programların yoğunluğundan dolayı bugün iki programı birlikte yapabileceğimizi gördük. Aslında iki töreninde birbirinden çok fazla ayrıldığını söylemek mümkün değil. Çünkü biz neticede üniversiteye arkadaşlarımızın mensup olma şuurunun gelişmesini ve bu şuurda üniversitemizin rekabet gücüne güç katmalarını arzu ediyoruz. Dolayısıyla akademik unvanlarda netice itibariyle bilimsel yayınların bir sonucu olduğu için aslında iki tören birlikte yapılabilir” dedi.

Rektör Görür, “Bildiğiniz gibi dünyada bilgiyi teknolojiye dönüştüremeyen ya da başka bir deyimle bilgiyi paraya dönüştüremeyen ülkelerin uzun vadede ayakta kalmaları mümkün değildir. Bilginin üretildiği yerler üniversiteler ve araştırma enstitüleridir. Dolayısıyla bizimde üniversite olarak bilgiyi ürettikten sonra bilgiyi teknolojiye dönüştürmemiz ve paraya çevirmemiz gerekiyor. Bizde bugüne kadar bilimsel yayınlar yaptık. Bunları dünyadaki birçok önemli dergide yayınlamak suretiyle bütün dünyanın ve bütün insanların bilgisine sunduk. Bizim sizlerden beklentimiz artık teknolojiye dönüşecek bilgilerin hızlı bir şekilde dönüşmesi ve onu artık satabilecek hale gelmemiz ve onların patentini alabilmemizdir. Bu yüzden sizlerden isteğimiz bilgiyi artık yaymanın ötesine geçip uygulamaya koymanızdır. Eğer biz bunu başarabilirsek yani bu tür yerlerde üniversite ya da araştırma merkezlerinde ürettiğimiz bilgiden para kazanır hale gelirsek yani teknolojiyi ihraç edebilirsek işte o zaman uzun vadede Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak da ilelebet payidar kalacak demektir” dedi.



Rektör Görür’ün konuşmasının ardından 21 Şubat 2011 tarihinden itibaren Üniversitemizde öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman ve uzman kadrolarında göreve başlayan öğretim elemanlarının isimleri okunarak projeksiyon ile salonda bulunan perdeye yansıtıldı.

Profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanına yükseltilen ve atanan öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi ve belge takdimi ile devam eden törende Profesörlüğe yükseltilerek atanan 5 öğretim üyesine cübbelerini Rektör Prof. Dr. Adnan Görür giydirdi.

Doçentliğe atanan 18 öğretim üyesine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak cübbe giydirirken, yardımcı doçentliğe atanan 20 öğretim üyesine cübbelerini üniversitemiz Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sair Kahraman giydirdi.

Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyelerine cübbelerinin giydirilmesi ve belgelerinin takdiminin ardından toplu olarak fotoğraf çektirildi.15 dakikalık ara verilen tören kokteyl ile devam etti.

Program 15 dakikalık aranın ardından “Titanyum Saç Malzemelerinin Elektrikli Isıtma Yöntemi ile Şekillendirilebilme Kabiliyetinin İyileştirilmesi” başlıklı yüksek lisans teziyle ödüle layık görülen Yüksek lisans öğrencisi Remzi Ecmel ECE’ye Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün plaket ve ödülünü takdim etmesiyle devam etti.



Ardından Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Törenine geçildi.

2011 yılında yayınlanmış bilimsel eserleri ile teşvik ödülü almaya hak kazanan öğretim elemanlarına teşvik ödüllerinin takdim edilmesi ve bu yıllarda bilimsel eserleri ile üniversitemizde ilk 5’e giren öğretim üyelerine plaket ve teşvik ödüllerinin takdim edilmesi devam eden tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

2011 yılı içerisinde yaptıkları bilimsel yayınları, uluslararası atıf endeksleri tarafından taranan dergilerde yer alan ve yayınların puan değerlendirmesine göre üniversitemizde ilk 10’a giren öğretim üyelerimizin listesi için TIKLAYIN

 

















Editör: TE Bilişim