Niğde Üniversitesi’nde 1 haftadır devam eden 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet törenleri sona erdi. Bahar yarıyılı genel sınavlar sonucunda mezun olmaya hak kazanan İki bin 208 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı törenlere, öğrenci yakınları da büyük ilgi gösterdi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen mezuniyet törenleri 29 Haziran 2015 Pazartesi günü Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni ile başladı.

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, dekanlar, müdürler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademik ve idari personel, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı ve Öğrencileri tarafından hazırlanan kısa müzik dinletisi sunuldu.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Eğitim Fakültesinden mezun olan öğrenciler adına Fakülte ve Sosyal Bilgiler Eğitimi anabilim dalı birincisi Ayşegül Bardakçı bir konuşma yaparak arkadaşlarına, hocalarına ve ailesine teşekkür etti.

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 2011 Yılında mezun olan ve Van ili Erciş ilçesi Ulupamir Köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Kumsal Yalçınkaya’da fakülteden mezun olmuş ve mesleğe atanmış öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat yaptığı konuşmada Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden bu yıl 555 öğretmenin Türk Eğitim camiasına katıldığını, bir eğitimci olarak, bir hoca olarak bundan daha büyük bir gurur düşünemediğini söyledi. İnsan hayatında okul öncesi eğitim kadar lisans eğitim süresinin de oldukça önemli olduğunu ifade eden Polat, yıllar sonra burada öğrencilerimizin edindiği bilgi, tecrübe bundan sonraki hayatlarını şekillendirecek” dedi.

Törende konuşan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, bu yıla kadar Üniversitenin tüm eğitim birimlerinin mezuniyet töreninin toplu olarak yapıldığını ancak mezun sayısının artması ve herkes için önem arz eden mezuniyeti velilerin ve mezunların kendilerine özel bir atmosfer içerisinde yaşamalarını sağlamak üzere bu yıl her eğitim birimi için ayrı bir mezuniyet töreni düzenlediğini söyledi.

Velilere, Akademisyenlere ve son olarak mezunlara seslenen Rektör Görür, “Bu günün ve törenin başkahramanları, sizlersiniz. Ömrünüzün en kıymetli döneminden 4 yılı verdiğiniz Üniversiteniz, bugün bu törenle sizlere yeni bir yaşamın kapılarını aralıyor. Unutmayın ki, hayatınızdaki her şey bugünden sonra değişip olduğundan çok farklı bir mecraya dönüşecek. Bu değişim ve dönüşüm için hazır olmalısınız. Çünkü, bundan sonraki sorumluluğunuz diğer birçok meslek mensubunun sorumluluğundan çok daha ağır, çok daha zor ve çok daha önemli. Sizler geleceği inşa edecek kişilersiniz. Yeni nesil sizlerin eseri olacak. Bu yüzden her an sorumluluk bilinciyle hareket etmeli, mesleğinizin gereklerini layıkıyla yerine getirmelisiniz. İşiniz öğretmek; mesleklerin ve uğraşların en kutsalı… İnsana dünyayı, yaşamı ve ötesini öğreteceksiniz. Nasıl büyük bir veballe karşı karşıya olduğunuzu sakın unutmayın. Bundan sonra, sonsuz aynı zamanda dinamik bir öğrenme ve anlama açlığını gidermek zorundasınız. Ellerinize teslim edilecek çocuklar üzerinden ülkemizin hatta dünyamızın geleceğini şekillendireceksiniz. Daha önce de söylediğim gibi işiniz öğretmek, mesleklerin en kutsalı… Nasıl öğreteceğiniz sizin bileceğiniz şey ama “Neyi” öğreteceğiniz çok büyük önem taşıyor” dedi.

Törende son olarak Niğde Valisi Necmeddin Kılıç bir konuşma yaptı. Konuşmasında salonu dolduran ailelere seslenen Vali Kılıç, “Bu il evlatlarınıza annelik yaptı, babalık yaptı, abilik yaptı. Evlatlarınızı aldığımızdan daha kalitesiyle size iade etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarınız, Türkiye’nin iyi bir Üniversitesinde eğitim gördüler. Türkiye’nin asayişi düzgün köklü bir İlinde yaşadılar ilim ruhunu teneffüs ettiler. Çocuklarınız dünya tarihinin tüm zamanlarının en onurlu mesleği olan öğretmenlik mesleğine, muallimlik mesleğine intisap ettiler.  Bu gün çocuklarınızla övüne bilirsiniz.

Biz Üniversitemizin Türkiye’deki en iyilerinden birisi olması ve en iyileri arasına katılabilmesi hatta en iyi olması için Rektör hocamıza ve onun ekibine destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu gün başardığımız sonuç şudur; Türkiye’de kampüs alanında isteyen her öğrencisine yurt imkânı temin edebilen tek Üniversite bu gün Türkiye’de sadece Niğde Üniversitesidir. Önümüzdeki eğitim döneminde inşallah Rektör Hocam ve Arkadaşlarımın tasarladığı projelere bizimde omuz vermemizle beraber, daha güzel müjdeleri Üniversitemiz ve İlimiz yaşayacaktır” dedi.

 

Konuşmaların ardından bölümlerinde ilk üçe giren mezun öğrencilere plaket ve başarı belgeleri takdim edildi ve bölüm birincileri mezuniyet kütüklerine plaka çaktılar.

Bölümlerin diğer mezunlarına belgelerinin verilmesinin ardından mezuniyet andının okunması ve keplerin fırlatılmasıyla tören son buldu.

Üniversitenin diğer eğitim birimleri de kendilerine ayrılan tarihlerde mezuniyet törenlerini gerçekleştirdiler. Törenlerde okul birincisi öğrencilerin mezun öğrenciler adına yaptıkları konuşmaların ardından dekanlar, müdürler birer konuşma yaptılar. Rektör Prof. Dr. Adnan Görür de tüm mezuniyet törenlerine katılarak birer konuşma yaptı.

Mühendislik Fakültesi’nin gerçekleştirdiği törene Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen de katılarak dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgesi takdim etti. Ödül takdiminde kısa bir de konuşma yapan Özegen, “Gerçekten bugün anneler ve babalar için çok özel bir gün onları tebrik ediyoruz. Yüreklerine emeklerine sağlık. Tüm mezun gençlerimizi tebrik ediyor yeni hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgelerinin takdim edildiği törenlerde bölüm birincileri mezuniyet kütüklerine plaka çaktılar. Bölümlerin diğer mezunlarına belgelerinin takdim edildiği törenler mezuniyet andının okunması ve keplerin fırlatılmasıyla son buldu.

 

 

Editör: TE Bilişim