Niğde’de 23-29 Nisan 2018 tarihlerinde muhteşem bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak. Resim, heykel, fotoğraf, mozaik, cam, sanatlarında gerçekleşecek Çalıştaya Türkiye’den sanatçı katılırken, Arnavutluk, Azerbaycan, Fransa, İtalya, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Mısır, Kazakistan, Kore, Kosova, Makedonya, Hollanda, Suudi Arabistan, Rusya, KKTC, Malta gibi çeşitli ülkelerden 35 sanatçı katılacak.

Niğde Kültür Merkezinde, 1. NİĞBOR Sanat Günleri etkinlikleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Engelli sanatçılardan oluşan Lokomotif Band grubunun sahne alacağı açılış programında, 1. Uluslararası Sanat Günleri etkinliğine katılacak olan sanatçılar tanıtılacak.

Özellikle görsel sanatlara ilgi duyan Niğdelilerin ve Görsel Sanatlar öğrencilerinin, Türkiye’de ve dünyada tanınmış pek çok sanatçı ile buluşmalarını sağlayacak organizasyonda, Niğde Kültür Merkezi, Ermeni Kilisesi, Ak Medrese, Niğde Kalesi ve Üniversite Kültürevi, çalıştay alanı olarak kullanılacak.
Hafta boyu yapılacak çalıştay alanlarının yanında, 25 Nisan Çarşamba günü saat: 14.00’te Niğde Müzesinde çalıştaya katılan tüm ressamların eserlerininin sergileneceği karma bir resim sergisi düzenlenecek. Sergi 26 Nisan Perşembe akşamı kapanacak. Yine organizasyon kapsamında 28 Nisan Cumartesi saat: 11.00-17.00 arasında Gümüşler Manastırında tüm sanatçıların katılacağı çalıştay ve sergi gerçekleşecek.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de destek verdiği organizasyon, 29 Nisan Cumartesi saat:14.00’te çalıştayda ortaya konan tüm eserlerin Niğde Kültür Merkezinde sergilenmesi ve akşam saat:18.30’da yine Niğde Kültür Merkezinde yapılacak kapanış programı ile sona erecek.
 





 
Editör: TE Bilişim