Öğretmenevinin yapılan tadilatların ardından hizmet kalitesini artırdığı bildirildi. Yeni bir görünüme de kavuşan öğretmenevi, misafirlerin rahatça kalabileceği duruma getirildi. Tadilattan sonra büyük beğeni toplayan öğretmenevinde halka açık otel, çay bahçesi, lokal ve toplantı salonları bulunuyor. İsteyen vatandaşlar düğün, sünnet ve kına gecesi gibi özel günlerinde salon kiralayabiliyor.


Konu hakkında bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, öğretmenevinin tarihi ve mistik bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak; “Niğde Öğretmenevi olarak kullandığımız bina 1915-1917 yılları arasında inşa edilmiş ve ilk olarak ilkokul olarak hizmet vermiştir. Ancak Birinci Dünya Savaşı yıllarında iki yıl askeri bina olarak kullanılmıştır. Ardından ‘Sakarya İlkokulu’ olarak hizmet vermiştir. Bir defa yangın geçirmiştir. Ardından Endüstri Meslek Lisesi, Öğretmen Okulu, Ticaret Lisesi olarak kullanılmıştır. Son olarak 1986 yılında yapılan tadilat ile Öğretmen Evi olarak kullanılmaya başlanmıştır” dedi.


Yenilenen Öğretmenevi’nin hizmet vermeye başladığını belirten Milli Eğitim Müdürü Eser, yapılacak bilgilendirme toplantısıyla öğretmenevinin tanıtımının yapılacağını da sözlerine ekledi."

Editör: TE Bilişim