Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Polonya’dan Gelen Misafirleri Ağırladı.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Plus kapsamında yürüttükleri proje ile Polonya’nın Gniewkowo bölgesinden proje ortaklarını ağırladı.

 

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Regio Projesi kapsamında  yürütülen  “ICT, Transform, ChallangetoOpportunity” Bilgisayar Teknolojilerinin Eğitimde Fırsata Dönüştürülmesi adlı proje  ile Polonya’dan gelen 7 kişilik ekip Eğitim alanında incelemelerde bulundu.

 

Proje kapsamında Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ve Gazi Ortaokulu’nda çeşitli incelemelerde bulunan Polonyalı misafirlerden Okul Müdürü DorotaGliwinska,  ildeki eğitim materyallerinin üst düzeyde kullanıldığına dikkat çekerek; “Niğde’yi proje sayesinde yakınen tanıma fırsatı buldum. Ben Niğde’ye 3 yıldır gelmekteyim. Proje kapsamındabir çok faaliyetlere ve etkinliklere katıldım. Eğitim düzeyi Niğde’de gerçekten yüksek. Bu bir ekip işi olduğuna inanıyorum. Yetkililerin çalışması gerektiğinden fazlasını yaptıkları ortada. Okullarda kullanılan teknoloji, öğrencilerin kullandıkları tabletler ve özellikle ülke genelinde uygulanacağını öğrendiğimiz Fatih Projesi gerçekten çok büyük bir proje. Türk insanının ve özellikle Niğde’deki yöneticilerin ve insanların misafirperverliği bizleri çok mutlu etti. Biz burada kendimizi yabancı gibi hissetmiyoruz. Evimizde gibi olma duygusunu bizlere sunan Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Bey’e ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yurtdışından gelen misafirleri ağırlamaktan memnun olduklarını dile getiren Halil İbrahim Yaşar; “ Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yurtdışından gelen Polonyalı misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyduk. Bu projeler ülkeler arası kültürlerin tanıtılması adına gerçekten önemli.  2 yıl boyunca devam edecek olan proje kapsamında ülke genelinde uygulanmakta olan Fatih Projesi kapsamındaki çalışmaların yurtdışından gelen ekip ile değerlendirme şansı bulacağız. Akıllı tahtanın ülkelerde uygulanma şekilleri, programlama gibi bilgiler üzerinde çalışmalar olacaktır. Ayrıca Niğde’nin ülkemiz dışında tanıtılması açısından önem arz eden bu projelerde desteği olan herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.






 

Editör: TE Bilişim