Türkiye genelinde 81 il merkezi ve Lefkoşa’da Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başladı.

Haber: Ali AKBAŞ

779 bin 281 adayın başvurduğu sınav 2 bin 555 binada gerçekleştiriliyor. Tek oturum uygulan sınavlar 135 dakika sürüyor.

Sınava girecek Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için Cumartesi ve Pazar günü sabah erken saatlerden itibaren Niğde Üniversitesi Yerleşkesine sınavları öncesi geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri, polisler tarafından arandı. Okullara giren adaylar sınıflarda, sıra numaralarının bulunduğu sıralara oturdu. Sınava girecek öğrenciler aranarak okullara alındı.

ÖSYM tarafından belirlenen sınav kuralı gereği adayların bazı özel eşyaları sınava alınmadı. Adaylara sınavda kurşun kalem, silgi, kağıt mendil ve şeker ÖSYM tarafından verildi.

Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yapmasının ardından sınavlar başladı.

Sınava giren öğrenciler kadar anne ve babalar da oldukça heyecanlıydı. Çocuklarını sınava getiren veliler okul bahçelerinde dua ederek beklediler. Niğde Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde ki okullar da adaylar Saat 10.00'da başlayan sınavlarda öğrenciler 135 dakikada sorularına cevap verdiler.



Editör: TE Bilişim