Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Sungurbey İl Halk Kütüphanesi ve Mevlana Ortaokulu ile ortaklaşa yürütülen “Kütüphanemde Türkçe” Etkinliklerinin kapanış programı gerçekleştirildi.
 
Niğde Mevlana Ortaokulu’nun paydaş olduğu etkinlikte, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Yonca Koçmar Demirci tarafınan yürütülen ve üniversitenin Türkçe Öğretmenliği bölümü 3. Sınıf öğrencileri, 2018 – 2019  öğretim yılı 2. Dönemi boyunca Mevlana Ortaokulu’nun farklı bir sınıfıyla Niğde İl Halk Kütüphanesinde bir araya geldi.
 
 
Düzenlenen etkinliğin kapanış programında,   çocuk şiirlerinin seslendirilmesi yapıldı ve  12 hafta boyunca süren etkinliklerin yer aldığı video izlendi. Video gösteriminin ardından üç kurumun temsilcileri tarafından, ortaklaşa yürütülen bu etkinliğin nasıl başlayıp devam ettirildiği ve paydaşlara etkileri konularında bilgiler verildi.
 
 Dr. Öğr. Üyesi Yonca Koçmar Demirci kapanış programında yaptığı açıklamada;  Türkçe dersinin yaşamla çok sıkı bağları olduğunu belirterek çocuk edebiyatı, müzik, resim, drama vb. aracılığıyla geliştirilen ders içeriklerini, kitaplarla iç içe bir okul dışı öğrenme ortamı olan kütüphanede gerçekleştirmenin önemli olduğunu vurguladı.
 
Değerlendirme konuşmalarının ardından Üniversitenin  Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin Dr. Öğr. Üyesi Yonca Koçmar Demirci ile birlikte yazdıkları ve masallara eleştirel bir yaklaşım getirdikleri “Yaratıcı Masal Okuma” gösterisi gerçekleştirildi.
 
Halk Oyunları Öğretmeni Çağlar Demirci tarafından Mevlana Ortaokulu öğrencileriyle hazırlanan Artvin Yöresi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle devam eden programın sonunda,  öğretmen adaylarına teşekkür belgeleri ve armağanları takdim edilirken, kurum temsilcileri Yonca Koçmar Demirci, Onur Özdemir ve Şebnem Akyüz’e de teşekkür plaketleri verildi.



 
 






 
Editör: TE Bilişim