Toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde nitelikli elemanlar yetiştiren mesleki eğitim için Niğde’de üç yıllık bir faaliyet programı hazırlandı.
 
Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, “Ülke genelinde toplumda mesleki ve teknik eğitim alanında farkındalık oluşturmak, bu alanlara ilgi ve isteği artırmak, tercih edilir hale getirmek amacıyla 2 Mayıs 2011-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında uygulanacak bir faaliyet programı hazırlıyoruz” dedi.
 
Ulukışla ilçesinde yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Toplantısına Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının müdürleri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, böyle bir toplantının ilçesinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Mesleki ve Teknik Eğitim Toplantısının başkanlığını yapan Milli Eğitim Müdürü Eser, AB üyesi ülkelerde mesleki eğitimin payının yüzde 60-75 olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizde ise son yıllarda Bakanlığımızca yapılan çalışmalar sonucunda, mesleki ve teknik ortaöğretimin genel ortaöğretim içindeki payı yüzde 28’den yüzde 45,06’ya yükselmiştir” diye konuştu.
 
Meslek liselerindeki okullaşma oranının 2014 yılında yüzde 50’ye çıkarılmasını planladıklarını belirten Eser, “Özel sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücünün yetiştirilmesi, mesleki ve teknik eğitime öncelik verilmesi için istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi eylem planını uygulamaya koyduk. Bu plan ile iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli elemanlar yetiştirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Gelecek, Mesleki Eğitimde”
Ülkemizdeki işletmelerin, uluslar arası pazarlarda rekabet edebilmesi için yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Eser, “Dünyanın ve Türkiye’nin geleceği mesleki ve teknik eğitimden geçmiş yetişmiş nitelikli elemanların elindedir. AB ülkeleri içinde genç ve dinamik bir nüfusu en fazla olan ülkemizin işsizlik sorunu da bu yolla çözülecektir. Gençlerimizi meslek liselerine ‘cebrederek’ değil, ‘cezbederek’ göndermemiz, meslek eğitimini daha cazip hale getirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.
 
3 yıllık eylem planı hazırlanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı’nın toplumda mesleki teknik eğitim farkındalığı oluşturarak daha fazla tercih edilir hale getirmek için 3 yıllık bir eylem planı hazırladığını anlatan Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, “Mesleki ve teknik eğitimi tanıtmak için CD, broşürler, el ilanları ve afişler hazırlanacak. İlköğretim okullarında mesleki ve teknik okullar tanıtılacak. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) başta olmak üzere fuarlar, seminerler ve paneller düzenlenecek. Velilere bilgilendirme toplantıları düzenlenecek, sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler, vakıflar, hayırseverler ve vatandaşlarımızla işbirliğine gidilecek” dedi.
 





Editör: TE Bilişim