Kemal Aydoğan Ortaokulu öğrencilerimize matematik sevgisinin aşılanması,  öğrencilerin bilgilerini değerlendirmeye katkı sağlanması ve özgüvenlerinin artırılması, matematiğe ve ilgilerini artırmak amacıyla Matematik Yarışması düzenledi.

 

Niğde geneli  okulların büyük ilgi gösterdiği Matematik yarışmasının ilk elemesi 12 Mart 2016 tarihinde yapıldı.  39 Ortaokulun 156 öğrenci ile katıldığı ön eleme sonucunda 10 okul finale kalmayı başardı.

Geçtiğimiz gün düzenlenen yarışmanın finali 5 Şubat Kapalı Spor Salanunda yapıldı. Finalist okullardan öğrencilerin katıldığı yarışma sonucunda Kemal Aydoğan Ortaokulu birinci, Mevlana Ortaokulu ikinci oldu. Üçüncülük için Özel Sungurbey ve 5 Şubat Orta okulu eşit puan alınca yedek sorulara geçildi ve Özel Sungurbey Ortaokulu bu süreci üçüncü olarak tamamladı.

Program sonunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet ŞENEL yarışmaya katılan okullara teşekkür ederek, bu tür organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Okul müdürü Mehmet ALKAN, Kemal Aydoğan Ortaokulu olarak, yarışmaya katılan bütün öğrencilere, yarışmaya gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı okul müdürleri ile yönetici arkadaşlarına ve okulların Matematik öğretmenlerine teşekkürlerini sundu. 20 matematik sorusunun sorulduğu yarışma sonucunda, birinci olan okulun öğrencilerine 1’er Cumhuriyet altını, ikinci olan okulun öğrencilerine 1’er yarım altın, üçüncü olan öğrencilere ise 1’er çeyrek altın ödül olarak verildi.

 

Editör: TE Bilişim