Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ilkokul ve ortaokullarda disiplin suçlarının artmasını gündeme getirdiği soru önergesine yanıt verdi. Gürer,2016-2017 eğitim öğretim döneminde Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray ve Yozgat illerinde disiplin ve uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin sayısı ve bu öğrencilerin hangi suçlardan ceza aldığının açıklanmasını istedi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde ortaöğretim ve ilköğretim düzeyinde öğrencilerin disiplin suçlarının arttığına yönelik söylentilerin sosyal medyada gündem oluşturduğunu belirtti. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Niğde’de; İlköğretimde 21 öğrenci kınama, 38 öğrenci uyarı cezası, Ortaöğretimde 503 öğrenci kınama, 282 öğrenci okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası almıştır” dedi. 

Bakan Yılmaz, diğer illerdeki istatistiki verileri de şu şekilde açıkladı: “2016-2017 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle; Nevşehir ilinde; İlköğretimde 21 öğrenci kınama ve 2 öğrenci uyarı cezası, Ortaöğretimde 407 öğrenci kınama ve 218 öğrenci okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası almıştır.

Kırşehir ilinde; İlköğretimde 6 öğrenci kınama ve 1 öğrenci uyarı cezası, Ortaöğretimde ise 241 öğrenci kınama, 164 öğrenci okuldan kısa süreli uzaklaştırma, 1 öğrenci okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezası almıştır.

Aksaray ilinde; İlköğretimde 9 öğrenci kınama, 1 öğrenci okul değiştirme, 13 öğrenci uyarı cezası, Ortaöğretimde 709 öğrenci kınama, 310 öğrenci okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası almıştır.

Yozgat ilinde; İlköğretimde 18 öğrenci kınama, 4 öğrenci okul değiştirme, 14 öğrenci uyarı cezası, Ortaöğretimde 520 öğrenci kınama, 386 öğrenci okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası almıştır.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gençlerin suça karışma yaşının sürekli düşerken, suça karışma oranının arttığına dikkat çekti. Okullardaki disiplin yönetmeliklerinin yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Gürer, “Öğrenci- veli –öğretmen ilişkilerinin daha  güçlendirilmelidir. Aile Birliği faaliyetleri desteklenmelidir. Taşımalı eğitimde veliler köylerde ziyaret edip öğrenci okul ilişkisi güçlendirilmelidir. Yuva çocuklarının okula uyumu ve okul ilişkisi özel ele alınmalıdır. Okullarda psikoloji ve sosyal ilişkiler önemsenip bu yönlü eğitim güçlendirilmelidir “diye konuştu.

Editör: TE Bilişim