Gürer "Okulda üst düzey eğitim ve başarı örnek alınmalı"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde ODTÜ Okulları’nda, Çağdaş Eğitim Vakfı  okullarını ziyaret etti. Vakıf Yönetim Kurulundan  Burkay Eren, Naim Eren ve Ferit Aydoğan, Okul müdürleri ve öğretmen, öğrenciler ile görüştü. Ömer Fethi Gürer, Niğde’yi yurtiçinde ve yurtdışında başarıyla temsil eden ODTÜ Okullarının yönetici ve öğrencilerine teşekkür etti. 
 
Niğde Çağdaş Eğitim Vakfı Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Eren, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’e, ODTÜ okullarının eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Niğde ODTÜ okullarının, bu yıl 20. Kuruluş yıldönümünü kutladığını söyleyen Burkay Eren, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde İlkokulu ve Ortaokulunun ardından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ODTÜ Okulları bünyesine Özel Anadolu Lisesi ve Özel Fen Lisesi’ni de kattıklarını ifade etti. 
Burkay Eren, 40 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan Niğde ODTÜ Okullarında  767 öğrencinin eğitim gördüğünü, eğitimci  ve idari personel sayısının ise 100 civarında olduğunu bildirdi. 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de ODTÜ okullarında verilen eğitimin  başarı getirdiğini, okulun Niğde'de olduğu gibi ülke genelinde de başarı sıralamasında üst sıralarda yer almasının takdire değer olduğunu kaydetti. Gürer, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde İlkokulunun 25 bin okul arasında ilk 30’a girmesinin ve TEOG sıralamasında Niğde birinciliğini elde etmesinin önemli bir başarı olduğunu vurguladı. 
Niğde’yi, Türkiye’de ve dünyada eğitim, sanat, spor ve kültürel faaliyetler alanında en iyi şekilde temsil eden ODTÜ okullarının tüm yönetici ve idarecileri ile öğrencilerini tebrik eden Gürer, “Atatürk ilkeleri ve çağın seviyesine uygun eğitim anlayışıyla NİÇEV bünyesinde eğitim veren Niğde ODTÜ Koleji birçok alanda başarılarına devam ediyor. Spordan, sanata öğrencilerin başarılarıyla gündeme gelen Niğde ODTÜ Koleji’ne şehrimize yaptığı katkılardan dolayı tebrik ediyorum” dedi. 
 
ODTÜ Okulları tarafından CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verilen bilgilendirme toplantısında, Niğde Çağdaş Eğitim Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Eren’in yanı sıra, başkan yardımcısı Naim Eren, Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Aydoğan, ODTÜ Özel Niğde İlkokulu Müdürü Perihan Ertane, ODTÜ Özel Niğde Ortaokulu Neslihan Yücebaş, NİÇEV Özel Anadolu Lisesi Müdürü Havva Eriş ve NİÇEV Özel Fen Lisesi Müdürü Volkan Baysal da hazır bulundu. 
 

 
 
Gürer, Niğde  ODTÜ Okulları’nda Cumhuriyet etkinliğine katıldı

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde ODTÜ  Geliştirme Vakfı Okulları’nda düzenlenen Cumhuriyet  kutlama etkinliği törenlerine katıldı. Okulda öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı   resim sergisini gezdi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında yapılan etkinliklerle kutlandı. Okul bahçesinde yapılan törenler  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlama töreninde, öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler düzenlendi. 
 
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Çağdaş Eğitim Vakfı Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu  Burkay Eren, Naim Erem, Ferit Aydoğan ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde İlkokulu ve Ortaokulu ile Özel Anadolu Lisesi ve Özel Fen Lisesi’nin yönetici, idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerinin de katıldığı Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğinde, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyeleri verildi. Birinci olan öğrenci Vali Yılmaz Şimşek madalyasını takarken ikinciye CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, madalyasını taktı, Üçüncü olan öğrencide  Naim Eren ödülünü verdi, Halk oyunları gösterilerin sunulduğu ve öğrencilerin şiirler okuduğu etkinlikte Cumhuriyetin kuruluşu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile yeni Türkiye'nin doğuşu anlatıldı.
 

 
Gürer’den öğrencilere  öğütler

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ODTÜ Geliştirme Vakfı lise bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Sorularını yanıtladığı öğrencilere öğütler veren Ömer Fethi Gürer, “Hepimiz, bilgiyle, bilimle buluşan, araştıran, kendini geliştiren Mustafa Kemal Atatürk’ olmayı amaçlayan bireyler olursak ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine taşıyabiliriz” dedi. 
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde ODTÜ  vakfı okulun lise bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. ODTÜ Lisesi öğrencilerinin sorularına yanıt veren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. 
 
Bir öğrencinin “Ülkemize faydalı olabilmek için ne gibi çalışmalar yapmalıyız” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Gürer, “Endüstri 4.0 konuşan dünyaya entgre olabilmemiz her alanda yeni başarılar yaratmamız gerekiyor. Bilgi ile bilimle buluşmalıyız. Çok çalışmalı. Çok okumalıyız. Avrupa hızla gelişmeye devam ediyor. Bugün bir telefon markasıyla şirketler ülkelerden daha büyük finansal gücü ellerinde bulunduruyorlar. Akıllı telefonlarla iletişimin çok ötesinde fotoğraf makinesi, müzik, hesap makinesi ve bunlar gibi birçok özelliği bir arada barındırıyor. Ama aynı zamanda üreten ülkenin ekonomik gücü ve varlığı oluyor ülke refah düzeyinin yükselmesini sağlıyor. Bunun gibi artı değer üreten buluş, çalışma, araştırmalar içinde olmalıyız ki gelişen, sorunsuz yaşayan bir ülke olabilelim" dedi.
 
Ömer Fethi  Gürer, “Üretmeli, icatlar yapmalı yenilikçi olmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk 4 bine yakın kitap okumuş yeniliklere açık, bilim adamı vasıfları taşıyan bir dahi. Onun gibi okuyan, araştıran, sorgulayan, yurdunu, ülkesini, insanını seven olmalıyız. Bilgiyle, bilimle buluşan, araştıran, kendini geliştiren Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek almalıyız. Gençler isterseniz milletvekili de olursunuz, başbakan da olursunuz, cumhurbaşkanı da olursunuz  ne var ki  bilim adamı olmak ve bilimde büyük hedeflere ermek te çok değerli, çok önemlidir. İnsanlığın geleceği bilim adamlarının varlığı ve yapacakları çalışmalar, buluşlarla şekillenecektir. Ne olursanız olun hedefiniz ne olursa olsun cumhuriyetin değerlerinden kopmadan insanlığa faydalı bilgiler üretmeniz gerekiyor. Bol bol kitap okuyun, kendinizi geliştirin, çevrenizi tanıyın amacınız bunlar olduktan sonra gerisi gelecektir” şeklinde konuştu. 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Atatürk’ün kurduğu partinin milletvekili olmanın zorluğu var mı?” şevklindeki soruya, “Atatürk’ün ortaya koyduğu değerleri taşımanın ve bu değerleri halkımıza anlatmanın sorumluluğunu taşımanın öneminin farkındayız  ülkemiz  ve insanlarımızı çok seviyor ve bu sevgi ile çalışmalara devam ediyoruz" dedi. Gürer" Siyasi partiler yasası ile seçim kanunlarının değişmesi gerektiğini de ifade etti.
 
Öğrencilerin farklı konularda sorularını da yanıtlayan Ömer Fethi Gürer gençlere yaşadığınız kenti ve çevrenizi mutlaka tanıyın, araştırın“ dedi. Niğde ili tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili de bilgi verdi. Niğde Kapadokya'nın Başkenti kitabını örnek göstererek Niğde ilinin çok zengin kültür ve tarihi dokusundan da anlatılarda bulundu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim