Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Hüsniye köyünde bir ilkokulda boya ve badana işleri, öğretmenler tarafından gönüllü olarak yapıldı.

Hüsniye köyü ilköğretim okulunda yaklaşık 10 yıldır başarılı sınıf öğretmeni Erdoğan Yılmaz, öğrencilere daha temiz bir ortam sağlayabilmek için okulun boya, badana ve temizliğiyle ilgilendiklerini, birçok öğretmen gibi fedakarlıktan vazgeçmeden görevleri olmadığı halde her işi severek yaptıklarını söyledi.

Kendisi ile birlikte 2 sınıf öğretmenlerden Yaşar Özşahin ve İbrahim Özgüler 

okulların açılmasına iki hafta kala  iş kıyafetlerini giyip boya badana yaptığını söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:
"İki hafta önce İlkokulu’nun hazırlıklarını yapmakla meşgul olduk. Sınıflarda düzenleme bakımından yoğun bir iş doğdu. Yaz sürecinde özellikle okulun malzemesini temini ve yerleştirilmesi, boyası, badanası, zeminlerinin döşenmesi çalışmalarına ağırlık verdik. Yaz tatili ve izinlerin de araya girmesiyle eksik kalan işlerimiz oldu. Ulukışla ilçe Milli Eğitim müdürlüğümüzün desteğiyle işlerimizi yola koyduk ancak eksik kalan yerlerde de öğretmenlerimiz ve velilerimizle görüştüğümüzde, 'Neden kalan işi de biz yapmayalım?' anlayışı ön plana çıktı. İhtiyaç olan boya, badana çalışmasını iki hafta önce velilerimizin desteğiyle tamamladık" dedi. Yine bir birinden başarılı öğretmenlerden Yaşar Özşahin ve Ibrahim Özgüler çalışmalara gönüllü olarak destek veren köy muhtarlarına ve velilere teşekkür etti.

Ovacık köyü muhtarı hacı Şahin ve Hüsniye köyü muhtarı ziya Kiper; "Boya, badana ve temizlik yaparken öğretmenleri gördüklerinde çok mutlu olduklarını belirterek, "Öğretmenlerimiz bütün boya, badana ve alçı işlerini kendileri yaptı. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim nesillerimiz ve çocuklarımız geleceğimiz için yapılıyor. Öğretmenlerimiz çok gayretli gurur duyuyoruz" şeklinde konuştular.
Editör: TE Bilişim