Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Niğde Üniversitesinde Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan Rektörlük seçimi için adaylığını açıkladı. Rektörlük seçimi çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ahmet Gökbel süreçle ilgili değerlendirmede bulundu.


Niğde Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Üniversitelerin, eğitim ve araştırma faaliyetleri yanında, aynı zamanda birebir hizmet sunan kamu kurumları olduğunu ve bulundukları coğrafyadaki sorunlara çözüm üretmesi, ürettiklerini teknolojiye dönüştürmesi ve geleceğin bireylerinin yetiştirilmesi konusunda yarış içerisinde olması gerektiği düşüncesinde olduğunu söyledi.


Prof. Dr. Gökbel; “Üniversiteler, her türlü sorunların en üst düzeyde incelenip irdelendiği, elde edilen bulguların yayımlanması yoluyla toplum yararına aktarıldığı merkezler olarak evrensel ölçüde insanlığa hizmet vermelidirler” şeklinde konuştu.


Niğde Üniversitesinde Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan Rektörlük seçimi için adaylığını deklare eden Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, açıklamasında daha sonra şunları söyledi:

“Günümüzde ve gelecekte üniversitemizi adına yakışır etkin, sorun çözen, saygın, bilimsel değerlere önem veren ve dünya görüşü genişletilmiş bir konuma getirmek üst yönetimlerin görevidir. Üniversiteler bulundukları coğrafyada sadece yerel bakış açısı ile değerlendirilmeyip, evrensel bir bakış açısı ile çağdaş yaşamın gereklerine göre güncellenmelidir.

Bu anlayış doğrultusunda kaliteli eğitim veren, bilimsel aktivitelerde bulunan, bilgi toplumunu yakalayan bir üniversite olabilmek için ön yargıdan uzak yöneticiler ve yönetim biçimi kaçınılmaz bir gerekliliktir.

Bu yaklaşım çerçevesinde, yönetim anlayışı bakımından tartışılması gereken öncelikler, nasıl bir eğitimin sunulacağı, bilim politikamızın ve stratejilerimizin neler olacağı, temel ve uygulamalı bilim politikamızın nasıl şekillendirileceği, kalitenin nasıl artırılabileceği, üniversite akreditesinin nasıl sağlanacağı, uluslararası üniversitelerle etkin bilimsel işbirliklerinin nasıl kurulabileceği ve üniversite-sanayi, üniversite-toplum işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği olmalıdır.

İşte bu nedenlerle öğretim, araştırma ve topluma hizmet sağlamayı hedef alan, evrensel değerlere önem veren, katılımcı bir yönetim anlayışını ilke edinen, yaşam boyu eğitim için öğretim elemanlarının çok yönlü performanslarını değerlendiren bir idari anlayışın varlığına ihtiyaç duyulmaktadır.

26 yıllık akademik hayatım süresince hep daha iyi bir üniversitenin hayalini kurdum. Gerekli atılımları yapmış, bölgede ve ülke sınırları içerisinde adından söz ettiren, uluslararası arenada kendine hedefler koyarak bu hedefler peşinde üretken bir üniversitenin mensubu olmak istedim.

Niğde Üniversitesinin, Niğde halkı ve Niğde Üniversitesi camiasının daha fazla benimsediği, koruduğu, güven duyduğu ve övündüğü bir üniversite olmasını düşlemekteyim. Bu uğurda çaba harcamanın Niğde ve ülkem için kutsal bir görev olduğuna inanıyorum. İşte bu duygularla rektörlük görevine talip oldum.”

REKTÖR ADAYI Prof. Dr. AHMET GÖKBEL’İN ÖZGEÇMİŞİ

“1965 yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise Öğrenimini ilçede, Yüksek Öğrenimini 1987’de Erciyes Üniversitesi’nde tamamladı.

Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1990 yılında Yüksek Lisans, 1994 yılında da Dinler Tarihi alanında Doktora programını bitirdi.

1987-1995 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda öğretmenlik yapıp idarecilik görevinde bulundu.

1995 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1999 yılında aynı alanda Doçent, 2005 yılında ise Profesör oldu. 2002-2003 yıllarında Dekan yardımcılığı, 5 Mayıs 2006 tarihinden başlamak üzere yaklaşık 4.5 yıl Dekanlık yaptı.

1 Ekim 2010 tarihinde Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne naklen atandı. Halen aynı fakültede Felsefe bölüm başkanlığı görevinde bulunmaktadır.

Yayınlanmış sekiz kitabının yanı sıra bir kısmı hakemli dergilerde olmak üzere ulusal ve uluslar arası dergilerde 50’yi aşkın makale ve bildirisi yayımlanmıştır.

İngilizce ve Arapça bilmekte olup üç çocuk babasıdır.”



Editör: TE Bilişim