Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür,  8-13 Kasım 2013 tarihlerinde yaptığı Kosova ziyaretinde yeni kurulan Mitroviça ve Gilan üniversiteleri ile ikili işbirliği anlaşması imzaladı.


Kosova üniversiteleri ile işbirliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Görür, bu üniversitelere başta öğrenci ve öğretim üyesi değişimi olmak üzere birçok alanda üniversitesinin imkanları ölçüsünde destek sözü verdi. Görür, Kosova ve Türkiye’nin kardeş iki ülke olduğunu, derin tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu belirterek Kosova’yı yönetecek yeni neslin yetiştirilmesinde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Prof.Dr. Adnan Görür, Kosova ziyaretinin son gününü daha önce İkili İşbirliği ve Mevlana Antlaşmasını imzaladığı Priştina Üniversitesi’ne ayırdı. Görür, önce Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Görür, kendi üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Toplantıda bulunanları Niğde’ye davet eden Rektör, bilhassa Mevlana Projesi kapsamında öğrencilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Görür, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne bir adet yüksek özellikli dizüstü bilgisayar hediye etti.

Daha sonra Priştine Üniversitesi rektörünün daveti üzerine Rektörlük makamına geçildi. Priştine Üniversitesi ile daha önce Mevlana Antlaşmasını imzaladıklarını belirten Görür, bu yıl ilk kez bu projeyi aktif hale getirerek öğrenci ve öğretim üyesi değişimini gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gaşi görüşmede ortak bir sempozyum yapmayı teklif etti. Bu çerçevede gelecek yıl “yenilenebilir enerji” alanında bir sempozyum yapılması karara bağlandı. Ayrıca bu sempozyumun geleneksel hale getirilmesi ve Balkanlarda bu alanda diğer üniversitelerle işbirliği yapılması önerildi.





Editör: TE Bilişim