Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce geleneksel olarak düzenlenen   “Genç Bilaller” Ezan Okuma Yarışması Bor İlçesinde yapıldı.

 

Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapılan Ezan Okuma Yarışmasına Bor Kaymakamı Abdullah Küçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru,  İlçe Müftüsü Cafer Kılınç ve çok sayıda izleyici katıldı.

 

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Bor Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yasin Şanlıtürk, “Müminler olarak ezana ayrı bir sevdalıyız. Biz ezana programlıyız. Bizim hayat akışımız ezana göre programlanır ve programlanmalıdır. Allah’a hamd olsun her gün 5 defa ezanımızı duyuyoruz ve mesailerimizi ona göre tanzim ediyoruz. Ezanı okuma, anlama ve ezanla yaşama hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerimle yarışmacı kardeşlerime başarılar diliyorum.  Küçük yaşlarına rağmen ezan okuyarak vahdaniyet-i İlahiyenin tebliğini yani Allah’ın varlığının ve birliğinin yeryüzünde ilanını yapan bu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kendilerini yetiştiren ailelerine ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Yapılan yarışmanın sonucunda birinciliği Bor Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Ramazan Şimşek, ikinciliği Niğde Kırbağları Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Murat Çankaya, üçüncülüğü Çamardı Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Mürsel Salman, dördüncülüğü Niğde Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Murat Can Yetiş, beşinciliği Çiftlik Anadolu-İmam Hatip Lisesinden Muhammet Mustafa Doğan aldı.

 

Yarışmada 1. olan Bor Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencisi Ramazan Şimşek 16 Nisan 2016 tarihinde Adana’da gerçekleştirilecek olan Bölge Finallerinde ilimizi temsil edecek.

 

 

Editör: TE Bilişim