Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Zan, yaptığı başarılı çalışmalar ile Türkiye’de ki önemli iki bilim akademisi tarafından ödüle layık görüldü.

Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Zan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü (GEBİP) ve ‘Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Programı (BAGEP) Burs Ödülü’ almaya hak kazandı.

Ödüllerin ilki üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla Türkiye Bilimler Akademisi tarafından her yıl düzenlenen GEBİP ödülü oldu.

GEBİP 2015 yılı uygulamasında Doğa, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında 38 bilim insanına üç yıl boyunca her yıl 20.000 TL destek verilecek.

Yrd. Doç. Dr. Recep Zan, Bilim Akademisi’nin 40 yaş altı genç bilim insanlarını bilimsel çalışmalara teşvik etmek amacıyla verdiği BAGEP kapsamında da ödül almaya hak kazandı.

Türkiye’nin farklı illerindeki üniversitelerden 210 akademisyenin başvuru yaptığı BAGEP ödül programı Bilim Akademisi üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu 42 adaya verildi.  Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen törenle dağıtılan ödüllerin 28’i fen ve mühendislik, 10’u sosyal bilimler, 4’ü de tıp alanında verildi.

İki yıl süreyle yıllık 10 bin TL olan ödüller, BAGEP’e destek olmak isteyen kişi veya özel kuruluşların katkısıyla sağlandı. 2015 yılında burs programını Vehbi Koç Vakfı, Elginkan Vakfı, Doğuş Holding, Eczacıbaşı Holding, Faruk Eczacıbaşı, Mehveş Demiren, Nermin Öztuş, Çiğdem Kağıtçıbaşı, Mark de Vries – İdil de Vries destekledi.






Editör: TE Bilişim